קריפטו

הקריפטו מגיע למרוקו: הבנק המרכזי במדינה ניסח את הרגולציה בתחום

נגיד הבנק המרכזי של מרוקו, עבדאלאטיף ג'ואהירי: ""לגבי מטבעות קריפטוגרפיים, אני יכול להבטיח לכם שהפרויקט מוכן. עבדנו עם הבנק העולמי והיועץ כדי שזה יקרה"
מערכת ice | 
קריפטו (צילום unsplash)
לדברי עבדאלאטיף ג'ואהירי, נגיד הבנק המרכזי של מרוקו הידוע גם בשם בנק אל-מגריב (BAM), טיוטת החוק של המדינה בנושא קריפטו מוכנה כעת ותוצג בקרוב. בהערותיו שנאמרו במהלך מסיבת עיתונאים, ג'ואהירי התעקש כי הצעת החוק מבקשת להגן על אנשים מפני סיכונים הכרוכים בהשקעות קריפטו.
לפי דיווח של Morocco World News, רשות שוק ההון של מרוקו (AMMC) ורשות הפיקוח על הביטוח וביטוח לאומי (ACAPS) הם חלק מבעלי העניין שהבנק המרכזי צפוי לערב, לפני נקיטת צעדים ליישום החוק המוצע. בהתייחסו למסע של BAM בניסוח המסמך, כמו גם על הדיונים המתוכננים עם רגולטורים אחרים, אמר ג'והארי: "לגבי מטבעות קריפטוגרפיים, אני יכול להבטיח לכם שהפרויקט מוכן. עבדנו עם הבנק העולמי והיועץ כדי שזה יקרה. הפרקים השונים הושלמו. כעת, אנו עסוקים בדיון עם בעלי העניין השונים. זה ארוך, אבל הכרחי כדי לאפשר לכולם לדבוק בפרויקט הזה".
כפי שדווח על ידי Bitcoin.com News בתחילת 2022, ה-BAM התייעץ עם קרן המטבע הבינלאומית (IMF) ועם הבנק העולמי לגבי מה שייחשב שיטות עבודה מומלצות לרגולציה קריפטו. בנוסף, הבנק המרכזי דווח גם, כי הקים מועצה שפיקחה על התקנות המסדירות הן בקריפטו והן במטבעות הדיגיטליים של הבנק המרכזי. על ידי נקיטת צעדים אלה, נראה היה שה-BAM מתכונן לתרחיש שבו יותר מרוקאים יאמצו קריפטו. למעשה, כפי שהציע אותו דו"ח, הבנק המרכזי של מרוקו מאמין שאימוץ מטבעות קריפטוגרפיים על ידי תושבים מקומיים הוא בלתי נמנע ולכן נדרשת מסגרת רגולטורית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה