תרבות ופנאי
"ללא דגל המדינה": ההצעה השערורייתית נגד ישראל באירוויזיון
במהלך סוף השבוע הקרוב יתקיים דיון רשמי תחת הנושא "אפשרות הדחת ישראל מהאירוויזיון". לרשות השידור באיסלנד כבר יש הצעה, והיא מריחה מאנטישמיות
נראה שההצלחה של ישראל באירוויזיון עדיין מעסיקה את האירופאים, שחייבים למצוא דרך להדיח את המדינה שזכתה במקום ה-2 בשנה החולפת.
האם ישראל לא תוכל להשתתף באירוויזיון 2026? בסוף השבוע הקרוב, בין התאריכים 3-4.7 יתקיים דיון שביקשו מספר מדינות שמשתתפות בתחרות, בו הן יציעו להדיח את ישראל באופן רשמי מהשתתפותה כמדינה בשנה הקרובה.
יושב ראש הדירקטוריון של רשות השידור באיסלנד טען כי כל עוד הצבא הישראלי מבצע "פשעי מלחמה", כלשונו, אי אפשר לאשר לישראל להשתתף באירוויזיון כמדינה. בנוסף על כך הוא טען כי לא מדובר במהלך נגד אמנים ישראלים, אלא אך ורק נגד הממשלה והייצוג של האמנים כחלק ממדינת ישראל.
עוד ב-
על פי ההצעה החדשה של איסלנד שפורסמה בתקשורת המקומית, ניתן יהיה לאפשר לאמנים ישראלים להתחרות באירוויזיון, תחת "דגל נייטרלי". מדובר במהלך דומה למה שקורה בימים אלו עם הספורטאים הרוסים, שמתחרים כך במשחקים האולימפיים. ובכל זאת, מדובר רק בדיון ולא בהחלטה מהותית על גורלה של ישראל בתחרות השירים הנצפית בטלוויזיה באירופה. נקווה כי ההצעה תרד מסדר היום, באותה מהירות שבה הגיעה לשולחן הדיונים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.נשמיד את חמס גם אם יהיה חרם כולל מצד אירופה. (ל"ת)מיכאל 07/2025/01הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.האירים צבועיםגדעון 07/2025/01הגב לתגובה זו4 0שנים הם ביצעו פשעי טרור נגד בריטניה.סגור



