תרבות ופנאי

ערן סויסה על האירוע המצמרר שעבר: "הוא היה גדול ממני פי שלושה"

העיתונאי סיפר בכאב כי בצעירותו היה קורבן לפגיעות מיניות מצד מספר גברים, סוד שהסתיר מהוריו הדתיים: "אלו היו דברים שלא היו אמורים לקרות ובטח לא במקווה ובטח לא עם מישהו שהוא גדול ממני פי שלושה"
מערכת ice |  3
ערן סויסה (צילום אסף אמברם, מערכת אייס, קאנבה)
כתב ישראל היום ועורך "פוריל", ערן סויסה, שנחשב לאחד מאנשי התקשורת המשפיעים ביותר מהקהילה הלהט"בית, התארח בתוכנית "פגישה עם רוני קובן" המשודרת בכאן 11 וסיפר על החוויות המטלטלות שעבר בהיותו נער.
"אף פעם לא אהבתי ללכת למקווה, הכריחו ללכת למקווה. היו לי שם פעמיים חוויות מיניות. בדיעבד, אני מבין שהן היו חמורות. בזמן אמת לא הבנתי את זה. הייתי בן 13 או 14, אלו היו דברים שלא היו אמורים לקרות ובטח לא במקווה ובטח לא עם מישהו שהוא גדול ממני פי שלושה", חשף סויסה לעיני המצלמות. 

 
@kan_il "דברים שלא אמורים לקרות, בטח שלא במקווה, בטח לא עם מישהו שגדול ממך פי 3" ערן סויסה משתף על הפגיעות המיניות שחווה כילד דתי מבת ים. #פגישה ♬ original sound - כאן

העיתונאי הוותיק, שנולד למשפחה מרוקאית-דתית, התמודד עם לא מעט קשיים בצעירותו אשר אותם הוא לא שיתף עם הוריו. בשיח פתוח עם רוני קובן בתוכנית האירוח הפופולרית של כאן 11, ערן סויסה סיפר בכאב על נטייתו המינית: "לא סיפרתי את זה כמובן אף פעם. אתה לא יכול לספר לאף אחד, אתה בארון. אתה בחור דתי, ילד דתי מבת ים ואתה לא יודע בכלל אם הומו, אם גם וגם אם רק ואתה לא רוצה להיות בכלל הומו. אתה כן נמשך לזה". 
לצד זאת, התייחס העיתונאי לאמירות מעוררות המחלוקת של נבחרי ציבור שמרניים ביחס לקהילת הלהט"ב ומתח עליהם ביקורת: "בגלל זה כשאני שומע הרבה פעמים דתיים, במיוחד בעלי תפקידים, עם אמירות הומופוביות או מהלכים הומופוביים - אני נטרף מזה. אם הייתם יודעים מה היה קורה שם עם הרב, עם המדריך בבני עקיבא, עם המדריך בישיבה ועם החבר של אבא שלך שיושב ליד אבא שלך בבית כנסת. זה לא נגמר ואני רק בן אדם אחד".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    זה מוציא אותם רע מהדת
    אורה 01/2026/11
    הגב לתגובה זו
    0 1
    לצערי מיום ליום מגלים עוד ועוד מקרים של סטיות מיניות בחברה החרדים וזה ממש מזעזע תדעו לכם אלה שמבצעים את הפשעים המיניים גם הם בעצמם היו קורבנות לסטיות מיניות שביצעו בהם הרבנים שלהם או כל אדם מבוגר שמקורב להם ועכשיו הם עושים בילדיהם או בתלמידיהם זה כמו סרטן ששולח גרורות מישהו צריך לתת את הדין על זה וכמה שיותר מהר
    סגור
  • 2.
    חובה עונש מרתיע לסוטים
    השם ירחם 01/2026/11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לחוקק חוק מינימלי מרתיע לכל הסוטים המנוולים ללא הבדל דת גזע ומין. אין ענישה אמיתית בארץ
    סגור
  • 1.
    חיבים לספר על הסטיות המיניות. למה זה טוב? (ל"ת)
    יהורם 01/2026/09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור