תרבות ופנאי

ישי ריבו הכריז על צעד דרמטי ולקח פסק זמן מהמסכים - "בלבטים קשים"

אחד האמנים המושמעים בישראל מודה שנשאב למנגנון האוטומטי ויוצא להפסקה ארוכה מהרשתות החברתיות כדי להחזיר לעצמו את השליטה
מערכת ice | 
ישי ריבו (צילום נעם פיינר)
ישי ריבו, האיש והקונצנזוס, החליט לחגוג את יום הולדתו העברי שחל אתמול, כ"ח בשבט, בדרך הכי לא צפויה בתעשייה: במקום לקבל ערימות של מתנות וסטוריז מפרגנים, הוא פשוט זורק את הפיד לסל המחזור. בדרמה שמסעירה את הרשתות, הודיע הזמר למאות אלפי עוקביו שהוא לא רק משחרר שיר חדש לעולם, אלא משחרר בעיקר את עצמו מהתמכרות הדיגיטלית ומכריז על פסק זמן של 40 יום מהרשתות החברתיות. זה אולי נראה כמו עוד טרנד של "ניקוי רעלים", אבל כשזה מגיע מאחד האמנים הכי מושמעים בישראל, מדובר ברעידת אדמה שחורגת מעולם הלייקים.
הטקסט שפרסם ריבו הוא קודם כל הודאה באשמה ללא פילטרים. הוא לא מנסה להתייפייף ומודה שגם הוא נשאב למנגנון האוטומטי. "כבר תקופה ארוכה שאני בלבטים קשים מול כל העולם הזה", הוא כותב בכנות וחושף כי עד כה "היצר תמיד גרם לי להדחיק". ריבו נוגע בנקודה הכואבת ביותר של 2026: אובדן השליטה על התודעה שלנו. "הרגשתי שמשהו בבחירה החופשית שלנו נשלל מאיתנו", הוא משתף ומתאר מציאות שבה בתוך המסך הכל מתערבב - הטוב והרע, החיובי לצד השלילי, בלי יכולת להפריד.
הביקורת של ריבו חריפה במיוחד כשהיא נוגעת לתוכן שנכפה עלינו ביומיום. הוא מדבר בגלוי על "ידיעות שלא היינו בוחרים לקרוא, מראות שלא היינו צריכים לראות, לשון הרע ודיבורים על אנשים אחרים". השאלה הנוקבת שלו - "אם בחיים אסור איך בסרט מותר?!", מציבה מראה מול הדיסוננס שבו כולנו חיים, כשהסטנדרטים המוסריים שלנו נעלמים ברגע שפותחים אפליקציה. לדבריו, הערבוב הזה מייצר אדישות שמקשה על שינוי אמיתי, והוא פשוט מסרב להמשיך לתפקד כבורג במערכת האוטומטית הזו.
המהלך הזה הוא קריאת תיגר של ממש על הלחץ להיות נוכח בכל רגע. ריבו בוחר להקפיא הכל החל מראש חודש אדר כדי לבחון לאן הדברים הולכים, ולא שוכח לשלוח חץ ישיר למארק צוקרברג עם משחק מילים מושחז: "הנשמה לא meta". הוא מבהיר שהנשמה היא נצחית, בניגוד למנגנון ששואב אותנו להסחות דעת. בסופו של דבר, ריבו מודה שזו גזרה שאפשר לעמוד בה עם קצת רצון ואמונה, ומסכם שהמטרה היא להיות שלם עם עצמו ועם דרכו. הוא יוצא להפסקה כדי להוכיח שאפשר להיות "אהוב למעלה ואהוב למטה" גם בלי לאסוף לייקים, ומשאיר אותנו עם שיר חדש ותהייה גדולה על החופש האמיתי שלנו להתנתק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה