תרבות ופנאי

האירוויזיון שוב נגדנו: הוחלט מה יקרה אם ישראל תנצח

איגוד השידור האירופי אישר שינויים בתקנון לקראת אירוויזיון 2027, ובהם סעיף חדש שעשוי להשפיע על המדינה שתזכה בתחרות. בנוסף הוחלט להעלות את גיל המינימום למשתתפים ל-18 ולהבהיר מחדש את כללי השירה החיה על הבמה
אירוויזיון 2026 (צילום shutterstock)
איגוד השידור האירופי, EBU, אישר היום (רביעי) שורת שינויים והבהרות בתקנון האירוויזיון, שייכנסו לתוקף החל מתחרות 2027. בין השינויים הבולטים: זכייה בתחרות לא תבטיח עוד באופן אוטומטי למדינה המנצחת את אירוח האירוויזיון בשנה שלאחר מכן.
על פי התקנון החדש, אם מלחמה, מצב גיאו-פוליטי רגיש או נסיבות אחרות ישפיעו באופן משמעותי על הביטחון, הבטיחות או היציבות במדינה הזוכה או באזור הסובב אותה, יוכל ה-EBU להזמין הערכת מצב ביטחונית עצמאית.
בהמשך, האיגוד יתייעץ עם הגורמים הרלוונטיים ויבחן אם גוף השידור במדינה הזוכה מסוגל לארח את התחרות בבטחה. אם ייקבע כי האירוח אינו אפשרי, ה-EBU יוכל לבחור גוף שידור במדינה אחרת שייקח על עצמו את ארגון האירוויזיון.
הגוף החלופי, לפי הכללים החדשים, לא יארח את התחרות בשם המדינה הזוכה, אלא יהיה אחראי על הפקת האירוע, ארגונו והעמדתו.
בנוסף, החל מאירוויזיון 2027 יועלה גיל המינימום להשתתפות בתחרות ל-18. עד כה ניתן היה להשתתף באירוויזיון מגיל 16. ב-EBU הסבירו כי השינוי הוא חלק מהמאמצים לחזק את ההגנה על אמנים צעירים ולהתמודד עם הלחצים הכרוכים בהשתתפות באירוע.
שינוי נוסף נוגע לשימוש ברצועות מוקלטות. ה-EBU הבהיר כי הזמר או הזמרים המובילים יידרשו להמשיך לבצע את המלודיה המרכזית בשידור חי על הבמה. ניתן יהיה להשתמש בקולות רקע ובאלמנטים מוקלטים בהתאם לכללי התחרות, אך הם לא יוכלו להחליף את השירה המובילה או לספק לה סיוע החורג מהתקנון.
השינויים אושרו בעקבות משוב שהתקבל מגופי השידור שהשתתפו באירוויזיון 2026 בווינה, והם צפויים לחול לראשונה בתחרות שתיערך ב-2027.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה