תרבות ופנאי
הרב הינוקא מותקף על ידי רב העיר: "הוא לא דומה לצדיקים שהכרתי"
בראיון נוקב במיוחד חושף הרב שמואל אליהו את דעתו על אחת התופעות הבולטות ביותר בשנים האחרונות, ומסביר מהו המבחן הפשוט שיוכיח לכם האם מדובר בצדיק אמת
רבה של צפת, הרב שמואל אליהו, משמיע דברים נוקבים בנוגע לתופעת הרבנים והמקובלים הזוכים לפופולריות ולנהירה של ציבור גדול, ומציג מבחן פשוט שלדבריו יכול לסייע לאדם להבין האם הדמות הניצבת מולו היא אכן דמות של צדיק.
בריאיון עם אבי שושן נשאל הרב אליהו מה הם תמרורי האזהרה שאמורים להדליק נורה אדומה אצל אדם המגיע לרב או לדמות רוחנית. בתשובתו הצביע הרב על סוגיית הכסף כסימן משמעותי במיוחד.
"כשרב אומר תן לי כסף. גמרנו", אמר הרב אליהו.
כדוגמה להתנהלות שלדעתו מאפיינת צדיק אמיתי, הביא הרב אליהו את הבבא סאלי, רבי ישראל אבוחצירא זצ"ל, ותיאר את הפשטות שבה חי למרות האפשרויות שעמדו בפניו.
"בבא סאלי כולנו ראינו אותו, יושן על מיטת סוכנות. אני ראיתי אותו בבית הכי פשוט שיש בנתיבות. נתיבות, אז הייתה העיירה הכי, הכי הכי פשוטה שיש, הכי פריפריה שיש. הוא היה יכול לגור במקום הכי מפואר. כמה אנשים תרמו לו, הוא לא רצה, כל מה שהוא היה מקבל, הוא היה אומר, תן לו".
לדברי רבה של צפת, גם עצם הענקת הברכות לציבור אינה דבר שאמור להיעשות כלאחר יד. "לברך זה קשה, אנשים לא יודעים שלברך זה קשה, והם צריכים לברך עם הלב, לא לברך מהשפה ולחוץ".
בהמשך הציג הרב אליהו את המבחן שהוא עצמו מציע לאנשים כאשר הם מבקשים לבחון דמות של רב או מקובל. "אני אומר לאנשים, הוא דומה לבבא סאלי או לא? אם הוא דומה אז הוא צדיק, אם הוא לא, לא".
אלא שאז הפנה שושן את השיחה לאחת התופעות הבולטות בשנים האחרונות ושאל את הרב אליהו במפורש: "איך אתה רואה את התופעה כמו הינוקא?". הרב השיב בקצרה ובחדות: "הוא לא דומה לסבא שלך".
שושן המשיך ושאל כיצד הרב מסביר את הנהירה הגדולה לאותה דמות, אך הרב אליהו הבהיר כי אינו מעוניין להרחיב בדברים אישיים נגד אחרים. עם זאת, הוא חזר על הקריטריון שלפיו הוא בוחן דמויות מסוג זה.
עוד ב-
"לא נעים לי לדבר על אנשים אחרים. אני, ששואלים אותי, אני אומר, לא דומה לסבא שלך, לא דומה לאבא שלי, לא דומה לרב צדקה, לא דומה לכל הצדיקים שהכרתי שהיו באמת בעלי מופת. אז תתרחק ממנו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(8):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.הרשעתראו מי מדבר 08/2026/24הגב לתגובה זו1 0שגונב מיליונים ממשרד המורשת. הרב שמואל אליהו הוא נעלי בית של הינוקא. כפכפיםסגור
-
5.לסיכוםיהודי 08/2026/23הגב לתגובה זו1 11-תפילות לד' 2 -צדיק =עובד ד'. 3-צדקה נותנים ללומדי תורה 4 - אל תחפש "קיצורי דרך". תשובה תפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה.סגור
-
4.הסבר ששווה קריאהחני 08/2026/23הגב לתגובה זו0 1בעיקרון הרב שמואל אליהו צודק!וזה שקוף! ולא כל אחד עם קריזמה וידע ועם תאוות כסף הוא צדיק אלא יש פה כישוף ושיתוף פעולה ועזרה סמויה מהממסד.אבל גם כשמי שקרוי רב מדבר על מישהו אחר שקרוי רב ויש פה באמצע נושא של כסף יש חשד לא קטן גם לקינאה וזה עדיין לא סותר שכל דבריו של אליהו אמת הן!!!!סגור
-
3.קנאת נוכליםבעזרת השם 08/2026/23הגב לתגובה זו4 2כול רב נוכל בדרכו ויש קנאה בין נוכליםסגור
-
2.חבורת אידיוטים (ל"ת)סוזי 08/2026/23הגב לתגובה זו2 2סגור
-
1.כבוד הרב,דוד 08/2026/23הגב לתגובה זו0 6אם כן, בוא תסביר איך כל מה שהוא מברך מתקיים, איך הוא מרפא חולים, כנס ליוטיוב ותראה סרטונים של ניסי ניסים שקורים לאחר ברכותיו, ותסביר אם הוא לא מצד הקדושה, איך הכל מתקיים.סגור
-
רק ה' מרפא חולים.רם 08/2026/29הגב לתגובה זו0 0אגב ניסים עושים בכיסוי לא בגלוי.סגור
-
אתה מעריץ של החירטוטא??תגובה לדוד... 08/2026/23הגב לתגובה זו2 1כל מה שהוא מברך מתקיים? אין לו שום יכולת, כמו שאמרו על בלעם, את אשר תברך (כבר) מבורך תמים תהיה עם ה' אלוהיך, במיוחד עכשיו בחודש הרחמים והסליחותסגור



