דיגיטל וטק

7 מיליון ישראלים נפלו קורבן להאקר? איום סייבר חדש

על פי משתמש בשם sangkancil, ברשותו רשומות ופרטים אישיים של כמעט 80% מתושבי המדינה, כאשר פרץ לדבריו לאתר CITY4U המעניק שירותים לרשויות מקומיות. מערך הסייבר הלאומי: "מדובר במידע ישן"
כפיר אדר | 
האקרים (צילום unsplash, pixabay)
איום חדש על הפרטיות של מאות אלפי ואף מיליוני ישראלים? האקר המשתמש בשם sangkancil הפיץ את פרטיהם האישיים של עשרות ישראלים, אבל טוען לכאורה כי בידיו רשומות של עוד 7 מיליון אזרחים ישראלים, זאת לאחר שפרץ לדבריו לאתר CITY4U המעניק שירותים לרשויות מקומיות.
ההאקר כתב כי לאחר שישלים 2,000 עוקבים בעמוד הטלגרם שלו - יפרסם עוד מידע. עד כה, הוא לא נקב בסכומים או בתנאים שבהם הוא מעוניין כדי להסיר את האיום, מערך הסייבר הלאומי מתנהל אל מול האיום ומנסה להפיג את החששות של הציבור שמא גם המידע שלו הגיע לידיים הלא נכונות. עוד כתב כי "זו ההפתעה הראשונה לשנה היהודית החדשה" ומאיים לנקוט בצעדים נוספים.
 
מערך הסייבר הלאומי על הפריצה לאתר city4you: בשלב זה נבדקים מהימנותו והיקפו של מקור הדלף. מניתוח הפרסומים עד כה ההערכה היא כי מדובר במידע ישן, ההאקר שפרץ לאתר city4you פרסם מסמכים נוספים - בהם רישיונות רכב, תעודות זהות חשבונות ארנונה וחשבונות עירייה - לאחר שהגיע ל-2,000 עוקבים בטלגרם.
מחברת "אוטומציה חדשה", המפעילה את האתר נמסר: "עד כה לא זוהתה כל חדירה למערכת ולא מן הנמנע שמדובר במידע ישן ומוגבל בהיקפו". בינתיים המאמצים מלבד קבלת הדרישות של ההאקר, היא כמובן לאמוד את היקף הנזק ואת מהימנות האיום בדבר כמות המידע שהגיע לידיו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה