דיגיטל וטק

הונאה על חשבון דואר ישראל: זו ההודעה שתפיל אתכם

גם אתם קיבלתם הודעה שקיבלתם חבילה? מדובר בעוקץ חדש, שכדאי מאוד להיזהר בפתיחת ההודעה שקיבלתם כמו לא מעט אזרחי ישראל במהלך השבת
כפיר אדר |  9
תקלה בדואר ישראל (צילום freepik, מסך מתוך אתר דואר ישראל)
אמש (רביעי) התקבלה בלא מעט טלפונים בישראל הודעה מוזרה במיוחד שמתחזה לכזו מדואר ישראל או מהמכס, שם נכתב, השגיאות במקור: "לקוח יקר, מגיעה חבילה". להודעה המדוברת צורף קישור שדרכו ניתן לשלם את הסכום ולפדות כביכול את החבילה.
בדואר ישראל מזהירים פעם אחר פעם מפתיחת ההודעה וכבר הודיעו בשל כך כי זו אינה הודעה מטעמם וכי מדובר בניסיון עוקץ על חשבון שמם. אם מקישים על ההודעה, נכנסים למסך של 'מעקב משלוחים', שנראה בדיוק כמו דואר ישראל ונכתב: "מידע מקוון על פריטים אשר נשלחו באמצעות דואר שליחים, דואר רשום בפנים הארץ, שירותים לחו"ל ומחו"ל. ונכתבים מספר המעקב, קוד ההתייחסות ודמי המשלוח.
אם הקשם על הכפתור 'התקדם לתשלום', תועברו לחלונית בה עליכם למלא את כל פרטי האשראי שלכם, כולל שמכם המלא, מספר הכרטיס, תאריך התפוגה של הכרטיס שהזנתם, קוד ה-CVV ומספר הטלפוו שלכם.
כיצד תזהו הודעת פישינג? "הדבר הראשון שצריך לבדוק, כמו במקרים רבים של הודעות מתחזות: האם ההודעה מנוסחת באופן מוזר/עילג? האם הכתובת בקישור מובילה לאתר Israel Post או לכתובת לא מוכרת? ספציפית לגבי חבילות מהדואר, האם אני בכלל מצפה לחבילה? האם יש צורך בתשלום לטובת השחרור שלה מהמכס/גורם אחר? כאן הבדיקה מאוד פשוטה".

תגובות לכתבה(9):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    מישהו שעובד בדואר
    אנדריאה 03/2023/04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני חוששת שמישהו שעובד בדואר מעורב בעוקץ. אני קיבלתי כמה וכמה הודעות עם מספר והכל, התקשרתי לדואר ואכן יש חבילה רשומה עבורי ולאחר תשלום מקוון של 79 ₪ אוכל לקבל אותו קרוב לבית. מה העוקץ? שלא הזמנתי כלום ושום דבר ואין לי דוד עשיר בבריטניה ששלח כלום. תזהרו!!!
    סגור
  • 6.
    לבדוק באתר של דואר ישראל (ל"ת)
    שי 03/2023/02
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • 5.
    חבילות
    אסתי אור 03/2023/02
    הגב לתגובה זו
    2 0
    גם אני קיבלתי הודעות כאלה לא מעט. בדרך כלל רוב האנשים מצפים לחבילות מחו"ל. יש דבר אחד שאף אחד לא חשב, וגם אתם הכתבים לא חשבתם. פשוט לבדוק מספר מעקב חבילה שלכם שבדרך. ההודעות עוקץ רושמים מספר מעקב שלא קיים אצלכם בחבילה שבדרך. זה דבר שצריך לעשות. רוב ההודעות מגיעות מהם עם מספר מעקב כאילו שלכם. תבדקו כך לא תעקצו בהצלחה!!
    סגור
  • 4.
    תחשבו לפני
    אחד שאכפת לו 03/2023/02
    הגב לתגובה זו
    4 0
    עם לא הזמנתם חבילה משלוח על תתיחסו עם הזמנתם חבילה תבדקו פעמיים כי אנשים נפלו בפח ולקחו להם 150.000 ש''ח
    סגור
  • 3.
    מספר מעקב
    משה 03/2023/02
    הגב לתגובה זו
    3 0
    לבדוק את מספר המעקב.האם קיבלתם מהדואר הודעה שמספר מעקב זה נשלח אליך?
    סגור
  • מעקב
    אסתי 03/2023/02
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ממש צודקת וזה הכי נכון לעשות.
    סגור
  • 2.
    התלוננתי לפני שנים (ל"ת)
    לדואר לא איכפת 03/2023/02
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 1.
    חשוב שתדעו
    אנונימית 03/2023/02
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אם הייתם חייבים במכס הם היו מתקשרים אליכם ולא הייתם מקבלים את החבילה עד שהייתם משלמים למכס יש מספיק דרכים להגיע אליכם הם לא צריכים הודעות
    סגור
  • גם שיחת טלפון לא בטוחה !! (ל"ת)
    אלון 03/2023/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור