דיגיטל וטק

אפל מנחיתה מכה קשה על העובדים: תחל בגל פיטורים

 אפל, שהייתה היחידה מבין ענקיות הטכנולוגיה העולמיות שלא ביצעה שורה של פיטורי עובדים, משנה את המדיניות האחרונה ותפטר כמות קטנה יחסית מכוח האדם שלה ממחלקת החנויות
אפל (צילום shutterstock)
על פי דיווח היום (שלישי) של סוכנות הידיעות בלומברג, אפל, שהייתה היחידה מבין ענקיות הטכנולוגיה העולמיות שלא ביצעה שורה של פיטורי עובדים, משנה את המדיניות האחרונה ותפטר כמות קטנה יחסית מכוח האדם שלה ממחלקת החנויות.
העובדים שיפוטרו על ידי אפל היו אחראיים על הבנייה והתחזוקה של חנויות ענקית הטכנולוגיה, ומתקנים נוספים שלה ברחבי העולם. הצעד הנוכחי של אפל מצטרף למגמה הרווחת בעולם הטכנולוגיה והרשתות החברתיות, וגם כמובן שינוי מגמה אצל אפל עצמה. לאחרונה המתחרות שלה ביצעו קיצוצים משמעותיים מאוד של אלפי ועשרות אלפי עובדים נוכח המצב הכלכלי הקשה וההאטה בהוצאות מצד הצרכנים.
אפל מגדירה את המהלך כהתייעלות ולא כגל פיטורים. לעובדים אמרה החברה שהמהלך הדרמטי נועד לשפר את האחזקה של החנויות ברחבי העולם, והחברה אף מסרה כי תתמוך באלו שיפוטרו. כמו כן, ענקית הטכנולוגיה מסרה למפוטרים כי הם יוכלו להגיש מועמדות לתפקידים אחרים בחברה, ומי שלא ירצה בכך יקבל פיצוי של עד ארבעה חודשי שכר, כך על פי הדיווח בבלומברג.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה