השוק

יצחק תשובה נגד בנק ירושלים: מי ינצח בקרב על ישראכרט?

אחרי שדירקטוריון ישראכרט הכריע כי יצחק תשובה וקבוצת דלק ירכשו את החברה, בנק ירושלים מנסה לבצע מחטף של הרגע האחרון והגיש הצעה משודרגת. כל הפרטים על העסקה שמטלטלת את השוק
מערכת ice |  4
עידן ולס, יצחק תשובה ארי קלמן ורן עוז (צילום רון קדמי,פלאש 90, shutterstock, תמי בר שי, גיא חמוי)
אחרי שדירקטוריון ישראכרט כבר הכריע כי הוא הולך עם ההצעה של קבוצת דלק בבעלותו של יצחק תשובה לרכוש אותו תמורת 3.6 מיליארד שקל, בנק ירושלים לא מוותר והגיש היום (שישי) הצעה חדשה לרכוש את חברת כרטיסי האשראי.
על פי ההצעה, בנק ירושלים מעוניין למזג אל תוכו את ישראכרט. ההצעה כוללת שני שלבים מהותיים. בשלב ראשון ישראכרט תחלק לבעלי המניות שלה דיבידנד של 320 מיליון שקל.
בשלב השני, בנק ירושלים ישלם לבעלי המניות של ישראכרט 630-730 מיליון שקל, מה שמהווה את התפנית בהצעה של בנק ירושלים, שעד כה לא כללה את התשלום לבעלי המניות בחברת כרטיסי האשראי.
כידוע, דירקטוריון ישראכרט כבר הגיע להחלטה כי ההצעה של יצחק תשובה הינה העדיפה ביותר, לאור העובדה שקבוצת דלק שפכה עוד 200 מיליון שקל לשדרוג ההצעה שבסופו של דבר תהיה 37.05% (דלק מחזיקה כבר ב-4.86%) מענקית האשראי תמורת שווי של 3.56 מיליארד שקל. היינו: הזרמה של 2,095,281,970 שקל לישראכרט, וחלוקת דיבידנד ענק של 1.2-1.3 מיליארד שקל.
ההצעה של בנק ירושלים הייתה שונה לחלוטין, מורכבת, מאתגרת ומעמיקה, עם הצעה לרכישת 100% ממניות ישראכרט בתמורה לחילופי מניות והפיכתה של ענקית האשראי לחברת בת של בנק ירושלים. כעת, בנק ירושלים שדרג את ההצעה שלו, אך על פי ההערכות דירקטוריון ישראכרט לא ישנה את ההחלטה שלו וילך על ההצעה של קבוצת דלק.
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    להשתלט על דואופול זה כיף! (ל"ת)
    רון 02/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    האמת
    אורי 02/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יצחק תודה לא אמין עדיף בנק יורשלים
    סגור
  • 2.
    ווואו כולנו תקווה ש בנק ירושלים ינצח
    Yl 02/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אן ספק תשובה בגד ב חברת הביטוח שעזרה לו בשעת מצוקה ולכן מאחל לו רק.... תרופות
    סגור
  • 1.
    יצחק תשובה
    יהודה 02/2025/07
    הגב לתגובה זו
    3 1
    לך חפש מי יזיין אותך עושק את המדינה איש התוספות במיליארדים שעשו לך
    סגור