השוק

השקל בירידה חדה: הגיע לשפל חדש של כ-5 חודשים

דווקא לאחר פרסום נתוני המסחר בשוק מטבע החוץ ברבעון האחרון של שנת 2024 של בנק ישראל, השקל בירידה אל מול הדולר והאירו. בשבוע האחרון הוא מגיע לשפל חדש של כ-5 חודשים. ומה עשה האירו?
מערכת ice |  4
דולר, שקל (צילום shutterstock)
בנק ישראל פרסם בשבוע שעבר את נתוני המסחר בשוק מטבע החוץ ברביע הרביעי של שנת 2024 עם התפתחות שער החליפין – התחזקות השקל לצד התחזקות של הדולר בעולם. בחודשים האחרונים מאז הפסקת האש וההסדרה בצפון, השקל התחזק אל מול המטבעות המובילים, הדולר והאירו.
דווקא לאחר פרסום הנתונים האלו שער הדולר, בשבוע האחרון במגמת ירידה נמוכה אל מול המטבע הישראלי והגיע לשפל חדש מאז כ-5 חודשים. כעת, ערכו של הדולר עומד מול השקל על 3.72 והחלה ירידה חדה של 2.7%. גם מול האירו שהתחזק לאחרונה, החלה ירידה של 0.5% וערכו מגיע ל-4.02 שקל. 
בין הגורמים לירידה בערכים מול המטבעות המובילים הוא חזרתה של ישראל ללחימה ברצועת עזה וקריסת הפסקת האש מול החמאס. הדבר הוביל לאי וודאות בשוק הישראלי וגורר עלייה בפרמיית הסיכון של ישראל.
גורם עיקרי נוסף לירידת הערך של המטבע הישראלי אל מול המטבעות האחרים הוא הכרזת הממשלה לפיטוריו של ראש השב"כ, רונן בר. כזכור, החלטת בג"ץ הקפיאה לבינתיים את פיטורו עקב העתירות שהוגשו כנגד ממשלת ישראל.
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    טוב לבנקים ,ליצואנים, למחליפי היבוא ,לחברות הביטוח,
    עודד טירה 03/2025/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    החלשות השקל טובה לתעשיית היצוא ,למחליפי היבוא, לבנקים, לחברות הביטוח,לתעשייה לשוק המקומי, ליצואנים, לכול מי שמשתמש בתשומות מקומיות. בדרך כלל פיחות במטבע המקומי טובה למשק. אז נא לא לילל
    סגור
  • 2.
    לא נכון
    גון 03/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השקל מתחזק לפני חודש חודשיים היה 3.6
    סגור
  • הפוך גוטה
    הפוך 03/2025/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כשדולר אחד עולה יותר שקלים, זה אומר שהשקל נחלש
    סגור
  • 1.
    שקר
    שקל 03/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין לו כח קניה אפשר אולי לנגב איתו את הת..
    סגור