השוק
הדרך להביא חרדים לצה''ל? אלו החברות שמבטיחות ג'וב חלומי למתגייסים
פתאל, הראל ביטוח, אלטשולר שחם ו-HOT בין החברות שמציעות תעסוקה לכל חרדי שישרת בצה''ל כנדרש. החברות מתחייבות לא רק למשרות אלא גם לתהליכי מיון מותאמים, מערכי הכשרה מקיפים וסביבה תומכת – ובכך מספקות מצנח בטוח לחרדים החוששים מהמעבר המורכב משירות צבאי לשוק העבודה האזרחי
מהפכה בשוק העבודה. יוזמה פורצת דרך מטלטלת את היחסים בין המגזר העסקי, החברה החרדית וצה"ל. עשר מהחברות המובילות במשק הישראלי, ביניהן רשת מלונות פתאל, הראל ביטוח, אלטשולר שחם ו-HOT, נטלו על עצמן משימה יוצאת דופן: התחייבות להעניק תעסוקה לכל חרדי שיבחר לשרת בצה"ל.
על פי הפרסום של YNET המיזם החדשני, שהושק תחילה על ידי חברת וואן טכנולוגיות בדצמבר האחרון, מציע מענה כפול לשני אתגרים לאומיים כבדי משקל – שילוב החרדים בשוק העבודה והגברת השוויון בנטל הביטחוני. ההשלכות הכלכליות אדירות: לפי נתוני המכון לדמוקרטיה, שילוב מלא של חרדים בשוק העבודה צפוי להגדיל את הכנסות המדינה ממסים בכ-44.6 מיליארד שקל עד 2048, ולחסוך לכל עובד ישראלי כ-3,500 שקל בשנה.
המהלך חסר התקדים חודר אל לב האוכלוסייה החרדית באמצעות אסטרטגיות שיווק יצירתיות ונועזות. מאחר שהרשויות בבני ברק אסרו הצבת שלטי חוצות, נעזרים היזמים ברכב נושא שלטים הסובב בשכונות חרדיות, לצד פרסום בעיתון "בחדרי חרדים" ובערים עם ריכוזי אוכלוסייה חרדית כירושלים ובית שמש. החברות המשתתפות מתחייבות לא רק למשרות אלא גם לתהליכי מיון מותאמים, מערכי הכשרה מקיפים וסביבה תומכת – ובכך מספקות מצנח בטוח לחרדים החוששים מהמעבר המורכב משירות צבאי לשוק העבודה האזרחי.
יש לציין כי המילואימניקים נזעמים ומסרבים לקבל מצב ובו הם נקראים לסבב נוסף בזמן שההנהגה מנסה לגבש מתווה עמום שבו נוכל לראות גיוס גם אולי רק בעוד 4 שנים, המילואימניקים שנכנסו תחת האלונקה ברוח השותפות והסולידריות מצפים מנבחרי הציבור לפעול בהתאם.
עוד ב-
תומר וינר, קצין במילואים, ושקד בנפשי, לוחמת מילואים, שניהם מילואימניקים מארגון 'מגן הדור' שעוסקים בסוגיית הגיוס מאז תחילת המלחמה, אמרו: "אין לנו 5 שנים לחכות, אין לנו אפילו שנה. גיוס החרדים חייב להתחיל באופן מיידי, עם מספרים מספקים, ועם סנקציות אישיות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



