השוק
קיסטון סוגרת רבעון עם צמיחה נאה בהכנסות: אבל מה קרה לרווח?
הכנסות קיסטון עלו ברבעון ב-19% לעומת התקופה המקבילה, אבל הרווח הנקי עלה ב-4% בלבד. הכנסות קבוצת אגד, האחזקה הגדולה ביותר של קיסטון, עלו ב-5%
קיסטון בניהולו של נבות בר פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2025 עם גידול משמעותי בהכנסות וברווח הנקי. הכנסות החברה הסתכמו בכ-85 מיליון שקל, עלייה של כ-19% לעומת כ-71.4 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2024. הרווח הנקי עלה לכ-49.3 מיליון שקל, גידול של כ-4% בהשוואה לרווח של כ-47.4 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה שעברה.
הנכסים שבבעלות קיסטון הניבו הכנסות תזרימיות של כ-28 מיליון שקל ברבעון הראשון, כחלק מתחזית שנתית של כ-127 מיליון שקל בשנת 2025. החברה חילקה דיבידנדים בסך של כ-40 מיליון שקל מאז תחילת השנה, המשקפים תשואת דיבידנד שנתית של כ-6% לפי שווי השוק הנוכחי.
נכון ליום 31 במרץ 2025, ההון העצמי של החברה עומד על כ-2.1 מיליארד שקל, ושיעור המינוף (LTV) שלה מסתכם בכ-36%. בקופת החברה מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-125 מיליון שקל. שווי השקעותיה של קיסטון מסתכם בכ-3.7 מיליארד שקל. החברה פועלת להשגת יעד אסטרטגי של הכפלת ההון העצמי לכ-4 מיליארד שקל עד שנת 2030, באמצעות פעולות השבחה ופיתוח של הנכסים.
הרבעון החזק של אגד
הכנסות קבוצת אגד, האחזקה הגדולה ביותר של קיסטון, הסתכמו ברבעון בכ-1.4 מיליארד שקל, גידול של כ-5% לעומת כ-1.33 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA עלה ב-7% לרמה של כ-319 מיליון שקל, לעומת כ-298 מיליון שקל ברבעון המקביל. על רקע התוצאות החזקות, השווי ההוגן של אגד, נכון לסוף שנת 2024, הוערך בכ-5.2 מיליארד שקל.
הכנסות קבוצת אגד, האחזקה הגדולה ביותר של קיסטון, הסתכמו ברבעון בכ-1.4 מיליארד שקל, גידול של כ-5% לעומת כ-1.33 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA עלה ב-7% לרמה של כ-319 מיליון שקל, לעומת כ-298 מיליון שקל ברבעון המקביל. על רקע התוצאות החזקות, השווי ההוגן של אגד, נכון לסוף שנת 2024, הוערך בכ-5.2 מיליארד שקל.
במהלך הרבעון הראשון, שותפות אגד שבבעלות קיסטון וקרן המורים והגננות, הגדילה את אחזקתה לכ-78% ממניות קבוצת אגד, לאחר שחברי האגודה מימשו אופציית Put בהיקף כולל של כ-18%. העסקה בוצעה לפי שווי העסקה המקורי, בתוספת התאמות בהתאם להסכם, כאשר התמורה הכוללת הופחתה ב-150 מיליון שקל כנגד סיום תקופת השיפוי וסילוק טענות. קיסטון מדווחת כי היא ערוכה למימוש האופציה השנייה, ככל שזו תופעל.
עוד ב-
נבות בר, מנכ"ל קיסטון: "קיסטון בנתה פורטפוליו המייצר תזרים עקבי וחזוי לקרן שעומד כיום על תחזית הכנסות תזרימיות של 300 מיליון שקל בממוצע לשנה. תזרים זה מייצר בסיס חזק להמשך השבחה ופיתוח של הנכסים, לצד חלוקות דיבידנד שוטפות. אנו פועלים להשגת היעד שקבענו שהינו הכפלת ההון העצמי לסך של 4 מיליארד שקל ב-2030 המבוסס על פעולות השבחה ופיתוח".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



