חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט מדווחת על תוצאותיה לרבעון השני, לפיהן הכנסות החברה הסתכמו בכ-135 מיליון דולר (484 מיליון שקל) - גידול של 53% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
החברה גם רשמה EBITDA מתואם של 96 מיליון דולר (343 מיליון שקל) - גידול של 57% ביחס לתקופה המקבילה, זאת לצד רווח נקי של 6 מיליון דולר (20 מיליון שקל), מול 9 מיליון דולר ברבעון הקודם. החברה ציינה כי 12 מיליון דולר הופחתו משורת הרווח הנקי בשל הפרשי שערי מטבע בהלוואה דולרית לחברה בת, ללא השפעה כלכלית או תזרימית. בנטרול השפעת ההפחתה של ההלוואה במט"ח, הרווח הנקי ל-25Q2 עמד על 16 מיליון דולר לעומת 7 מיליון דולר לרבעון אשתקד, עלייה של 110%.
בתגובה לדוחות, מניית החברה עולה בכ-2.5% במסחר בתל אביב.
לצד זאת החברה מעלה את תחזית ההכנסות וה-EBITDA לשנת 2025 וצופה סה"כ הכנסות בטווח של 520-535 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם בטווח של 385-400 מיליון דולר, גידול של 5.5% ו-6% בהתאמה, ביחס לתחזית המקורית.
"אנחנו שמחים לדווח על רבעון נוסף של תוצאות מצוינות", מסר גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט. "העלאת התחזית הפיננסית לסוף שנת 2025 משקפת את הביטחון שלנו בהמשך הזינוק בתוצאות החברה. לצד זאת, אנו ממשיכים לחזק את שדרת הניהול ומברכים את עדי לויתן על הצטרפותה לצוות ההנהלה העמוק והמגוון שלנו, כמנכ"ל הבאה של החברה. לקראת כניסתי הקרובה לתפקיד יו"ר פעיל של הדירקטוריון ב- 1 באוקטובר, אני בטוח כי יחד עם עדי כמנכ"ל החברה, אנלייט תמשיך לפרוץ גבולות ולהגיע לפסגות חדשות".
החברה ציינה כי פורטפוליו הנכסים הכולל צמח ב- 17% והסתכם ב-FGW 35.3 ביחס לסך של FGW 30.2 בסוף 2024. התפלגות פורטפוליו הנכסים הכולל לתקופה: 20.0 GW של הספק ייצור ו-53.4 GWhשל קיבולת אגירת אנרגיה. מרכיב הפורטפוליו הבשל (פרויקטים מניבים, בהקמה, ולקראת הקמה) הסתכם ב-6.2 GW הספק ייצור ו-10.3 GWh אגירת אנרגיה (סה"כ 9.2 FGW), גידול של 7% ביחס לסוף שנת 2024.
בנוסף החברה עדכנה כי במהלך הרבעון הושלם ועבר חוק תיקון התקציב (Reconciliation Bill). להערכת החברה, החוק מספק בהירות רגולטורית בשוק האנרגיות המתחדשות האמריקני, מיטיב עם סקטור ה-Utility Scale Solar and Storage בו פועלת אנלייט בארה"ב, ומאפשר לאנלייט המשך צמיחה מואצת בשוק זה. לאחר השלמת החוק, החברה מאשררת את התכנית העסקית להקמת הספק של FGW6.5-8, שיכפיל פי ארבעה את קצב ההכנסות השנתי הנוכחי, אשר צפוי לעמוד על כ-2 מיליארד דולר לשנה לסוף 2028.