השוק
רכבת הרים בשוק הזהב: ההודעה שהדהימה את הסוחרים
פרסום לקוני של רשות המכס האמריקאית באתר האינטרנט גרם לטלטלה בשוק הזהב ולדאגה בקרב חברות המקושרות למתכת היקרה - איך ממשל טראמפ עשוי להגיב?
שירות המכס האמריקאי פרסם אתמול (שבת) הודעה שטלטלה ביממה האחרונה את שוק הזהב. על פי פרסום ההודעה באתר המס, יוטלו מכסי גומלין על מטילי זהב במשקל של ק"ג ושל 100 אונקיות. הפסיקה הגיעה בהמשך לפניה של בית זיקוק בשוויץ שביקש הבהרות בנוגע למכסים. במידה והמהלך ייצא לפועל זה עלול לערער את פעילות שוק חוזי הזהב הפוטנציאליים בארה"ב ומחיר הזהב ברחבי העולם.
בתגובה לפרסום, ערכם של חברות ונכסים המקושרים לזהב נפלו בחדות, כשעליות שרשמו חברות לכריית זהב כמו ניומונט ואגניקו איגל מיינס התפוגגו.
בתגובה להודעה, גורם רשמי בבית הלבן מסר לבלומברג כי הנשיא טראמפ צפוי לפרסם בקרוב צו נשיאותי שיחדד את מה שהוא מכנה כ"מידע שגוי" בנוגע לנכסי זהב ואחרים. בנוסף, הממשל יציע כי לא יוטלו מכסים על ייבוא זהב.
לאחר הפרסום בבלומברג העליות בבורסת הסחורות בניו יורק נבלמו, כשבמדד הגלובלי בלונדון מחיר הספוט ירד. כתולדה מזה אונקיית זהב ירדה לערך של מתחת ל-60 דולר לאחת, כשלאחר הפרסום באתר רשות המיסים ערכה זינק אל מעל ל-100 דולר.
עוד ב-
כזכור, מסקר שפורסם בחודש יוני עולה כי הבנקים המרכזיים ברחבי העולם ממשיכים לגלות עניין הולך וגובר ברכישת זהב ומייעדים לו תפקיד משמעותי יותר ביתרות המט"ח שברשותם, כך עולה מסקר הרזרבות השנתי של מועצת הזהב העולמית שנערך בעילום שם בקרב 73 בנקים מרכזיים. בין הסיבות המרכזיות לכך: תפקודו של הזהב בתקופות משבר, יכולתו לגוון תיקי השקעות ומעמדו כמאגר ערך יציב לאורך זמן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



