השוק

חברת החשמל סופגת מכה קשה: כך הפסידה כמעט 100 מיליון שקל ביום

נזקי השריפה בתחנת הכוח רוטנברג נחשפים: נזק כבד נגרם לרכוש עד כדי כך שבשנה וחצי הקרובות התחנה לא תפעל כסדרה וההספקה תצטמצם משמעותית
מערכת ice |  1
עליית מחירי החשמל (צילום unsplash, shutterstock)
לפני ארבעה חודשים, פרצה שריפה גדולה בתחנת הכוח רוטנברג, שהתלקחה במסנן. כמעט יום שלם לקח לכבות את השריפה, שגרמה לנזקים כבדים מאוד.
על פי דו"ח שפרסמה חברת החשמל ופורסם היום (שני) ב"דה מרקר", החברה הוציאה עד כה 91 מיליון שקל כדי לתקן את הנזקים שנגרמו לרכוש. אך הסכומים יהיו גבוהים בהרבה, כאשר יידרש כשנה וחצי לתקן את זה. בנוסף, ההספק מהתחנה כעת יצטמצם משמעותית.

בינתיים, מאיר שפיגלר, מנכ״ל חברת החשמל, התארח הבוקר טצל איציק מצרפי בתכנית השיטה, שם סיפר על עוד נזקים גדולים שספגה חברת החשמל, הפעם ממזג האוויר הקשה שהיה בשבוע שעבר: "אנחנו מקווים שפני הדברים במזג האוויר יהיו יותר כמו השבוע הנוכחי ולא כמו בשבוע שעבר, אז עוצמות החום היו קיצוניות לאין ערוך".
שפיגל הסביר: "בשבוע שעבר הפעלנו את כל היחידות שהתבקשנו להפעיל, נתיכים נשרפו במקומות שונים בגלל עומסי יתר בחשמל, ברוב המקרים החשמל חזר לתושבים בטווח זמן של עד שעה, היו מקרים בודדים שזה נמשך עד 3 שעות ועלינו להשתפר. מהירות החזרת החשמל הייתה מהירה יותר ממה שחשבנו".
לסיום מסר: "כל התקלות שהיו במתח גבוה, מתחים עורקיים, טופלו על ידי העובדים שלנו בשטח החום המטורף עם ביגוד כבד, ברוב המקרים החשמל חזר כאמור בתוך שעה, אנחנו מדברים על 3200 נתיכים שנשרפו בעומס החום הזה".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא לדאוג לחברת החשמל: הגדלת הצריכה מגדילה רווחים
    גדעון 08/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלא יתלוננו: צריכת שיא = רווחי שיא.
    סגור