השוק

המומחה בתחזית מפתיעה: "סיכוי לא מבוטל להורדת ריבית"

יונתן כץ מלידר שוקי הון לקראת פרסום החלטת הריבית מחר על ידי נגיד בנק ישראל: "צפויה יציבות בריבית, אך תתכן גם הפתעה"
מערכת ice | 
אמיר ירון נגיד בנק ישראל (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, shutterstock, Magma Images)
מחר (רביעי) יפרסם נגיד בנק ישראל את החלטת הריבית, כאשר לפי התחזיות של האנליסטים, לא צפויה להשתנות גם הפעם ולהיוותר על 4.5%. אלא שיש מומחה אחד שדווקא מאתגר את הקביעה הזו, וצופה כי תיתכן הפתעה מצד הנגיד פרופ' אמיר ירון.
יונתן כץ, כלכלן בכיר בלידר שוקי הון כתב היום כי אמנם צפויה יציבות בריבית, אך תתכן גם הפתעה. לדברי כץ, "כל החזאים (כולל אנחנו) צופים אי שינוי בריבית מחר בריבית, אך קיים סיכוי לא מבוטל להורדה".
יונתן כץ (צילום איה בן עזרי, shutterstock)
עוד ממשיך וכותב כץ: "מדוע הריבית תישאר על כנה? מחירי השכירות ושירותים אחרים מאיצים, שוק העבודה עדיין הדוק, המדיניות הפיסקאלית מרחיבה, ואי הוודאות הגיאופוליטית נמשכת (הסלמה מתוכננת בעזה)".
מאידך, מנתח גם כץ: "למה להוריד? מחירי השירותים למעט מחירי הטיסות מאיטים, מחירי הסחורות ליבה מאיטים, ציפיות האינפלציה ירדו (גם בקרב החזאים ל- 2.2% מ- 2.4% לפני חודשיים), השקל נותר חזק יחסית, פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת, וכנראה הפד יוריד את הריבית בחודש הבא".
עוד קובע כץ כי "סך הכול האינפלציה (3.1% שנה אחורה) נושקת ליעד ויש סימני סדקים בשוק הנדל"ן. ריבית של 4.25% עדין משקפת מדיניות מרסנת. בסופו של דבר, כנראה לא צפוי שינוי בריבית על רקע האופי הניצי של הוועדה המוניטארית, אך לא נופתע אם הריבית תרד ב-0.25%".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה