השוק

הישראלים לא סופרים את השביתה? טירוף בהוצאות האשראי

בין השעות 8:00 ל-12:00 נרשמו במערכות חברת שבא היקף הוצאות כולל של 467.38 מיליון שקל בסך הכל. מדובר בעליה בהיקף של 5.3% ויותר מ-23 מיליון שקל לעומת היקף ההוצאות שנרשם בשעות אלו ביום שלישי שעבר
מערכת ice | 
הוצאות כרטיסי אשראי (צילום shutterstock)
רגע לפני החזרה לבתי הספר והגנים, נתוני חברת שבא, המנהלת והמפתחת של מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי חיוב מצביעים על כך שהבוקר (שלישי) נרשמה עליה בפעילות העסקית במשק לעומת השבוע שעבר.
היום, ה-26 באוגוסט 2025, בין השעות 8:00 ל-12:00 נרשמו במערכות חברת שבא היקף הוצאות כולל של 467.38 מיליון שקל בסך הכל. מדובר בעליה בהיקף של 5.3% ויותר מ-23 מיליון שקל לעומת היקף ההוצאות שנרשם בשעות אלו ביום שלישי שעבר, ב-19 באוגוסט 2025, ועמד על סכום של 443.56 מיליון שקל.

גם בשבוע שעבר התקיימה ברחבי הארץ שביתת מחאה לאות הזדהות עם משפחות החטופים. במסגרת השביתה, השתתפו בתי עסק רבים, בהם מסעדות, חנויות, מועצות מקומיות ועסקים פרטיים שבחרו לסגור את שעריהם באופן חלקי או מלא.
על אף ההשתתפות הרחבה בשביתה, נתוני שב"א (שירותי בנק אוטומטיים) העידו כי ההשפעה הכלכלית הייתה מתונה יחסית. על פי הנתונים, חלה ירידה של  5.1% בלבד בהוצאות בכרטיסי אשראי במהלך הבוקר  בין השעות 8:00 ל-12:00 בהשוואה ליום ראשון שעבר (10 באוגוסט).
בפועל, בין השעות הללו נרשמו הוצאות בהיקף כולל של 584.26 מיליון שקל, לעומת 615.87 מיליון שקל באותן שעות ביום ראשון הקודם. מדובר בפער של כ-31 מיליון שקל בלבד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה