השוק

טופ גאם קופצת לשיא רבעוני היסטורי בהכנסות

טופ גאם מסכמת רבעון עם נתונים חסרי תקדים, כאשר מגזר תוספי התזונה מוביל את הצמיחה בקצב דו-ספרתי מרשים. הרווחיות מזנקת, המפעל החדש בשדרות מתקרב להפעלה, והשוק המוסדי מזרים הון נוסף 
מערכת ice | 
טופ גאם (צילום טופ גאם)
טופ גאם, היצרנית הבינלאומית של תוספי תזונה בצורת סוכריות גומי, פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2025 עם שורה תחתונה מרשימה במיוחד: הכנסות שיא של כ-22.6 מיליון דולר - זינוק של כ-51% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר ברבעון הראשון שבו מוצגות במלואן תוצאות פעילותה המאוחדת לאחר רכישת חברת Island Abbey הקנדית.
הנתונים מצביעים על המשך המגמה החזקה של צמיחה בשוק תוספי התזונה, שהיווה כ-79% מהמחזור, לעומת 71% בשנה שעברה. ההכנסות במגזר זה הגיעו לכ-17.8 מיליון דולר, עלייה שנתית של כ-69%. גם תחום הממתקים, אם כי בהיקפים קטנים יותר, הציג גידול מתון של 7%.
במקביל, הרווח הגולמי טיפס לכ-7 מיליון דולר, שיפור של 30% בתוך שנה, בעיקר בזכות המכירות הגבוהות במגזר התוספים. ה-EBITDA המתואם קבע רף חדש והגיע לכ-3.5 מיליון דולר, שהם 15.5% מההכנסות. בשורה התחתונה, הרווח הנקי זינק בכ-140% והגיע ל-3 מיליון דולר, לעומת 1.2 מיליון בלבד ברבעון המקביל.
החברה מדווחת על צבר הזמנות של כ-41 מיליון דולר לשנה הקרובה, המצביע על ביקוש הולך ומתרחב. היעד שהוגדר עם רכישת Island Abbey, שמירה על נתח של כ-80% מהכנסות מתוספי תזונה והגעה לקצב מכירות שנתי מעל 100 מיליון דולר, מתקרב להגשמה.
הצמיחה המרשימה נרשמה למרות מציאות עסקית לא פשוטה. מבצע "עם כלביא" ביוני גרם לשיבושים חמורים בתחבורה הישראלית, והטלת מכסים חדשים בארצות הברית חייבה התאמות בשרשרת האספקה, שדחו חלק מההכנסות. גם מגזר הממתקים בישראל ספג פגיעה בתקופת שיא מכירותיו.

במקביל, החברה מתקרבת להפעלת מפעלה החדש בשדרות, שצפוי להתחיל פעילות מסחרית בספטמבר ולהכפיל יותר מכפול את יכולות הייצור בישראל. המתקן החדש כולל מערכות מיקרו-אנקפסולציה מתקדמות, ועם קבלת היתר לייצור סוכריות מלטונין ליצוא - טופ גאם נכנסת לקטגוריית שוק אמריקאית בשווי של מעל מיליארד דולר, שבה לא פעלה עד כה.
הרכישה בקנדה כבר משתלבת בפעילות: המפעל המקומי מצויד בטכנולוגיות מתקדמות, לקוחות Tier-1 מובילים בצפון אמריקה, וצוות ניהולי מנוסה. האינטגרציה כוללת איחוד מערכי מחקר ופיתוח, שיווק ומסחר, לצד מעבר חלק מתהליכי הביקבוק למתקן הקנדי, מהלך שמיועד לשפר רווחיות.
בצד הפיננסי, טופ גאם גייסה ביולי האחרון 100 מיליון שקל משלושה גופים מוסדיים גדולים, עם אופציות להזרמת הון נוסף של 57 מיליון שקל. הכסף נועד להאיץ צמיחה אורגנית ולתמוך במהלך מיזוגים ורכישות נוספות.
לדברי אייל שוחט, מנכ"ל טופ גאם: "אנו גאים להציג רבעון שיא נוסף שמראה את הצלחת אסטרטגית הצמיחה המהירה שלנו ואת הפוטנציאל של מימוש האינטגרציה והסינרגיה עם הפעילות הנרכשת של Island Abbey. הרבעון השני מסמן ציון דרך חשוב בהפיכתנו לשחקן גלובלי מוביל, עם קצב הכנסות שנתי של מעל 100 מיליון דולר".
לדברי חגי שטדלר, יו"ר טופ גאם: "החברה ממשיכה במסע למימוש החזון, והפיכתה לשחקן בינלאומי מוביל בתחום תוספי תזונה בצורת מתן של סוכריות גומי. רכישת Island Abbey נותנת מענה לדרישה הגבוהה למוצרי החברה בצפון אמריקה, וזאת עוד טרם מיצוי הסינרגיות בשרשרת האספקה הגלובלית".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה