השוק
ההמלצה של הבנק הענק: "תקנו את המניה הזאת"
הענקית הביטחונית שמוזכרת בשורה אחת עם לוקהיד מרטין מקבלת המלצת קנייה מדויטשה בנק. למה האנליסטים כה אופטימיים?
נורת'רופ גרומן היא אחת מחברות הביטחון והחלל הגדולות בעולם, עם שווי שוק של כ-91 מיליארד דולר לאחר עלייה של כ-36% מתחילת השנה. החברה מפתחת מערכות נשק מתקדמות, לוויינים, מטוסים חמקניים ומערכות תקשורת צבאיות - ובהן פרויקט ה-B-21 Raider, המפציץ החמקני החדש של חיל האוויר האמריקאי, ותוכנית הטילים האסטרטגיים Sentinel שנמצאת לקראת ייצור.
לפי דויטשה בנק, השיפור בתזרים המזומנים של נורת'רופ צפוי להאיץ בשנים הקרובות עם המעבר של פרויקט ה-B-21 מהפסדים תפעוליים לרווחיות תזרימית, מה שיתרום לעלייה משמעותית בערך החברה.
דושל מציין כי ההמלצה מגיעה בתקופה שבה הוצאות הביטחון בארה"ב ובאירופה נמצאות במגמת עלייה חדה. ממשל טראמפ הציע תקציב ביטחוני של טריליון דולר לשנת הכספים 2026 - עלייה של כ-13% בהשוואה לשנה שעברה. גם באירופה צפויה האצה דומה, כאשר מדינות רבות מגבירות השקעות בהגנה ובציוד צבאי מתקדם.
לדברי האנליסט, "המומנטום בענף נמשך, ואנו מעריכים כי נורת'רופ תיהנה משטף חוזים חדש ומהמשך עלייה בביקושים למערכות מתקדמות". בבנק מעריכים כי החברה עשויה לזכות בחוזים חדשים עוד השנה - כולל האצה בייצור מפציץ ה-B-21 וזכייה בפרויקט ה־F/A-XX, מטוס קרב חמקני חדש עבור הצי האמריקאי.
נכון לעכשיו, מניות נורת'רופ נסחרות סביב 638 דולר ומכפיל הרווח העתידי שלה לשנת 2026 עומד על כ-22, לעומת ממוצע של 18 בשנים האחרונות. מחיר היעד החדש של דויטשה בנק משקף מכפיל רווח של כ-24 על תחזיות הרווח לשנת 2026 - גבוה, אך כזה שלדברי דושל מוצדק לאור הצמיחה הצפויה בתזרים המזומנים ובחוזי הייצור.
לפי נתוני FactSet, מחיר היעד של דויטשה בנק הוא הגבוה ביותר מבין האנליסטים בוול סטריט. כיום 52% מהאנליסטים מעניקים למניה המלצת "קנייה", שיעור מעט נמוך מהממוצע במדד S&P 500 שעומד על 55%.
הסנטימנט סביב החברה חיובי, אך דויטשה בנק מזהיר כי ישנם גם סיכונים: קצב היישום של הפרויקטים הגדולים, תלות בתקציבי הממשל והצורך בשמירה על רווחיות גבוהה לאורך זמן. עם זאת, הבנק רואה ביתרון של נורת'רופ את היותה "החברה הפחות חשופה לשיבושים מצד שחקנים קטנים או טכנולוגיות חדשות", מה שמקנה לה יציבות יחסית בענף התחרותי.
נורת'רופ צפויה לדווח על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי ב-21 באוקטובר, והאנליסטים מעריכים כי התוצאות יתאימו לציפיות ויחזקו את התמונה האופטימית לשנים הקרובות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לא לקנות חברות נשק. קדשו את החיים. (ל"ת)רמי חיימוב 10/2025/12הגב לתגובה זו0 2סגור


