השוק
עשרות אלפי עסקים בישראל בסכנת קריסה: ''נזק ודאי לכלכלה''
נציגי חנויות הרחוב בפנייה אישית לראש הממשלה בנימין נתניהו: 20 נציגי 65 אלף חנויות הרחוב לשר ברקת: "אם תקדמו את החוק- אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים". ברקת בתגובה: "מעריך שאתם צודקים וככל שהסוגיה תגיע לבג"צ שאתם מגישים ,עמדתי תישמע גם שם"
הבוקר נפגשו נציגי כ-65 אלף בעלי עסקים קטנים ובינוניים, מרביתם מצביעי 'הליכוד', עם שר הכלכלה ניר ברקת ביוזמת איגוד לשכות המסחר, והעבירו מסר חד וברור: קידום החוק יביא לקריסת חנויות הרחוב, לפגיעה ישירה בפרנסת מאות אלפי משפחות ולחיזוק חסר תקדים של הרשתות הגדולות והיבואנים הענקיים.
במהלך הפגישה הבהירו בעלי העסקים לשר כי מדובר במהלך שמחסל את הכלכלה המקומית, מרוקן את הרחובות ממסחר עצמאי ויוצר יתרון מובנה ובלתי הוגן לשחקנים הגדולים, על חשבון העסקים הקטנים שנושאים על גבם מיסים, רגולציה, תקינה, ארנונה ותעסוקה.
בין המשתתפים: שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים, יוסי אלקובי, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, רועי כהן, נשיא להב- לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, ניר הורביץ, מנכ"ל טרמינל איקס, אדם פרידלנדר, ממייסדי ובעלי גוד פארם, קרן לוי שהם מנכ"לית מיננה, אבי שומר, מנכ"ל צומת ספרים, עודד בבאי, בעלי חנות האופנה "קומו", אילן דיין, בעלי "אופנת טרויה", דני אלחרר, בעלי "דניאל תוצרת ישראל", אריאלה אביטן, שותפה ובעלת "שדה בר", איתי מור, בעלים MORE TIME ועוד.
שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמר: "מדובר במהלך שמוצג לציבור כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה את ההפך. הוא פוגע בעסקים הקטנים והבינוניים, מעלה את יוקר המחיה בטווח הבינוני והארוך, ומייצר משק ריכוזי שבו רק החזקים שורדים. כל הנתונים המקצועיים מצביעים על נזק ודאי לכלכלה הישראלית. אין אחד מפקידי משרד האוצר ומשרד הכלכלה, המומחים לכלכלה הישראלית, שתומכים במהלך זה. שר הכלכלה,תמיד אמרת לנו "מה שטוב לאירופה ולאמריקה טוב לישראל" ועכשיו מה שטוב לאירופה ולאמריקה רע לישראל?".
דני אלחרר, בעל חנות בגדים בדרום תל אביב, הוסיף: "אני מוכר במחירים של סין, עובד בסיטונאות ונלחם על כל שקל. בחיים לא היו לי כאלה מלאים. הספקים הסינים והטורקים מקבלים סבסוד מהמדינה שלהם, ועכשיו גם מהמדינה שלנו. כל אזור דרום תל אביב, שיש בו אלפי יצרנים ויבואנים, כולם מצביעי ליכוד ועכשיו אני אומר לבנימין נתניהו אתה הולך לרסק אותנו. זה מהלך עם נזק עקיף אדיר- לעובדים, לשותפים, למשפחות. אם אני לא אהיה פה, לא יהיה מי שיתחרה ברשתות הגדולות. במקום שהכסף יישאר פה ויזין את הכלכלה הישראלית, הוא עובר ישירות ליצרנים הסינים והטורקים".
איתי מור, מילואימניק מתנדב (מעל גיל הפטור) ובעל עסק לשעונים ותכשיטים: "אני עושה מילואים מבחירה ומנהל עסק כבר 14 שנה. לנו יש חוקי נגישות, שכר עובדים גבוה, ארנונה, מכון התקנים, ולמתחרים מחו״ל אין כלום. גם אם תורידו את רף ה-75 דולר, התחרות לעולם לא תהיה הוגנת. אנחנו מתחילים כל עסקה בפער. יש לי ארבעה ילדים קטנים, כמה נקודות מכירה, פיזיות ואינטרנטיות, וזה פשוט מפחיד. המדינה לא רק מקשה עלינו, היא בפועל מסייעת למתחרים שלנו. תנו לשוק לעשות את שלו- אל תשימו לנו רגליים.”
ניר ברקת, שר הכלכלה: "הדברים שנשמעו כאן קשים, והם לא מפתיעים אותי- אני מכיר היטב את הסיכון הממשי לעסקים הקטנים ולחנויות הרחוב אם המהלך הזה יתקדם. תפיסת עולמי היא קבלת החלטות לאחר התייעצות עמוקה עם המגזר העסקי, וכך פעלתי תמיד. הורדת יוקר המחיה היא יעד חשוב, אבל לא באמצעות צעדים שמעוותים את התחרות, פוגעים בכלכלה ומייצרים רווח קצר טווח והפסד ארוך טווח. יש דרכים הוגנות וטובות יותר להקל על הציבור ולחזק צמיחה, והצגתי אותן לשר האוצר''.
עוד ב-
עוד טען ברקת: ''יש כאן שתי דרכי פעולה ברורות: האחת, פנייה לראש הממשלה, ואני אציג בפניו את עמדתי בצורה ברורה ואמשיך לעשות זאת. השנייה, פנייה לבית המשפט, וככל שהסוגיה תגיע לשם, עמדתי תישמע גם שם. מה שנאמר כאן היום משקף פגיעה אמיתית בכלכלה ובעסקים הקטנים, ואני מעריך שהטענות שהוצגו מוצדקות ויזכו להדהוד גם בזירה המשפטית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(9):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
7.זה בדיוק התוכנית . להקריסאבי לוי 12/2025/16הגב לתגובה זו1 0והם שמחים לשמוע שזה עובד להם . אזרחים הכוונת לא סוחרים על הכוונת . התוכנית גדולה הרבה יותר ממה שאתם חושבים .סגור
-
6.אתם אלו שצריכים להסתגל לתחרות, לא למנוע אותהירון 12/2025/15הגב לתגובה זו1 1מספר הילדים שיש לכם או כמות ימי המילואים ששירתתם היא לא הצדקה למכירת מוצרים במחירים מופקעים. בעלי העסקים הקטנים התרגלו לקנות בזול מסין ולמכור בארץ פי מאות אחוזים. רע להם שאזרחים יכולים להשיג את המוצר שהם קנו באותו המחיר. הם רוצים להמשיך לגנוב מאיתנו ועוד יש להם את החוצפה להאשים את ראש הממשלה בהתנהלות החמדנית שלהם. לא קונים מחניות מקומיות אם אותו המוצר זול יותר בחו״לסגור
-
5.למה שהציבור ישלם עבור אותם מוצרים בדיוק 100-200% יותר?קשקש 12/2025/15הגב לתגובה זו0 0התחרות מול חו"ל היא שתכריע כי חובה לפתוח את השוק הישראלי לתחרות כדי להוזיל את יוקר המחיה ולהפסיק אם הנוהג של בלעדיות לגופים וחברות שחולבות את כיסי הצרכניםסגור
-
4.סוחרים על הכוונתצדק תרדוף 12/2025/15הגב לתגובה זו1 1זהו הסדר עולמי חדש להקריס את כל העסקים הקטנים כל חניות הרחוב והסוחרים יבואנים יצרנים בכל התחומים אבל צריך להתפלל לבורא עולם שיפיל אותם ליפני שהם יצליחו בתוכניות הרעות שלהם זה אנשים ממסדיים אכזריים שאם הם היו יכולים היו הורגים את כל האוכלוסייה בארץ במכה אחד אבל הם לא יכולים אז במנות קטנות הם מצליחים מהחיתים כל דקה עוד גזרה ועד גזרה וככה עושים את האזרח יותר עני עד שימות מהתקף לב או יתאבד או מחלות היום מתקרב ואז יקומו מיליוני אזרחים עלהיים וניראה מי ינצחסגור
-
3.הכי מצחיק שבכל הכתבה לא מוזכר איזה חוקמיכאל 12/2025/15הגב לתגובה זו2 0אני מנחש שזה קשור לרכישות מחו"ל, אם כך אין הצדקה לכך שנשלם בחנויות 2000% יותר מהמחיר בחו"ל, ובעלי החנויות שיסגרו ויחפשו עבודה אחרת ומועילה.סגור
-
על איזה חוק מדובר….. (ל"ת)קובי 12/2025/15הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.על איזה חוק מדובר (ל"ת)פלוני 12/2025/14הגב לתגובה זו1 0סגור
-
בדיוקמוטי 12/2025/15הגב לתגובה זו0 0גם לא הבנתי.. א בסגור
-
1.שימו לב, בעלי העסקים אומרים בגלוי:רונית 12/2025/14הגב לתגובה זו2 2״אנחנו רוצים להמשיך לעשוק את אזרחי ישראל והתחרות מהחנויות בחו״ל מקשה עלינו, אז בבקשה ממשלה תהפכי את הקניה מחו״ל ללא משתלמת עבור כלל הציבור״ במשך שנים גנבתם מאיתנו במחירים מופקעים, ועכשיו כשהתחרות קיימת אתם רוצים להפוך למונופול ולסגור את השוק החופשי כדי שתמשיכו לגנוב אותנו?סגור



