השוק

המותג iRobot קורס: יצרנית שואבי האבק נכנסת לפשיטת רגל

יצרנית הרומבה פושטת רגל ונמכרת ליצרנית הסינית שלה. המכסים החדשים בארצות הברית פגעו קשות בחברה, במיוחד היטל של 46% על יבוא מווייטנאם, שם iRobot מייצרת שואבי אבק לשוק האמריקאי. על פי תוכנית פשיטת הרגל של iRobot, Picea תקבל 100% מההון של החברה
מערכת ice | 
חברת iRobot (צילום shutterstock)
iRobot, היצרנית של שואב האבק הרובוטי המפורסם רומבה, הגישה ביום רראשון בקשה להגנת פשיטת רגל, והודיעה שהיא תעבור לידיים פרטיות לאחר רכישתה על ידי Picea Robotics, היצרנית העיקרית שלה.
החברה, שהעלתה חששות לגבי יכולתה להמשיך לפעול כבר במרץ, הגישה את הבקשה להגנת פרק 11 בבית המשפט לפשיטת רגל בדלאוור, כשהיא מתמודדת עם תחרות גוברת ממתחרים זולים יותר ועם מכסים חדשים בארצות הברית. iRobot ייצרה הכנסות של כ-682 מיליון דולר ב-2024, אך הרווחים שלה נשחקו בשל תחרות ממתחרים סיניים כמו Ecovacs Robotics. למרות שהחברה עדיין שולטת בשווקים מרכזיים כמו ארצות הברית ויפן, התחרות אילצה אותה להוריד מחירים ולהשקיע סכומים משמעותיים בשדרוגים טכנולוגיים, על פי המסמכים שהוגשו לבית המשפט.

המכסים החדשים בארצות הברית פגעו קשות בחברה, במיוחד היטל של 46% על יבוא מווייטנאם, שם iRobot מייצרת שואבי אבק לשוק האמריקאי. המכסים העלו את עלויות החברה ב-23 מיליון דולר ב-2025, תוך שהם הקשו על התכנון לעתיד. החברה, שהייתה יעד לעסקת רכישה כושלת של 1.4 מיליארד דולר על ידי אמזון, נושאת כעת בחוב של כ-190 מיליון דולר. החוב נובע מהלוואה שנטלה ב-2023 כדי למחזר את פעילותה בזמן שחקירת תחרות אירופית עיכבה את עסקת אמזון. לאחר שעסקת אמזון התפרקה ו-iRobot פיגרה בתשלומים ל-Picea, היצרנית הסינית רכשה את החוב של iRobot מקבוצת קרנות השקעה המנוהלות על ידי קבוצת קרלייל.
על פי תוכנית פשיטת הרגל של iRobot, Picea תקבל 100% מההון של החברה ותבטל את 190 מיליון הדולר שנותרו מההלוואה של 2023, כמו גם חוב נוסף של 74 מיליון דולר ש-iRobot חייבת ל-Picea במסגרת הסכם הייצור בין החברות. נושים וספקים אחרים ישולמו במלואם, על פי המסמכים שהוגשו לבית המשפט. iRobot הודיעה שפשיטת הרגל לא צפויה להפריע לפונקציונליות האפליקציה שלה, לתוכניות הלקוחות, לשותפים הגלובליים, ליחסי שרשרת האספקה או לתמיכה במוצרים. החברה המפסידה הוערכה ב-3.56 מיליארד דולר ב-2021, מונעת על ידי הביקוש שנוצר בעקבות המגפה, אך כעת היא שווה רק כ-140 מיליון דולר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה