בארץ

תביעה נגד ארבעה בנקים: הפעילו במייל מעקב סמוי על הלקוחות

הבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב. דיסקונט, אחד הבנקים הנתבעים, דיווח על התביעה לבורסה. אמצעי המעקב הופעלו בהודעות שיווקיות ותפעוליות
סייבר (צילום shutterstock)
תביעה ובקשה לאישורה כתובענה ייצוגית הוגשו נגד ארבעה בנקים בישראל, בטענה כי הם עושים שימוש במנגנוני מעקב טכנולוגיים סמויים בהודעות דואר אלקטרוני הנשלחות ללקוחותיהם. על פי דיווח מיידי שפרסם בנק דיסקונט  לבורסה, התביעה נמסרה לו אתמול (רביעי), והוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
לטענת המבקשים, הבנקים מטמיעים אמצעי מעקב בהודעות דואר אלקטרוני מסוגים שונים, לרבות הודעות שיווקיות, הודעות תפעוליות והודעות שירותיות. מנגנונים אלה מאפשרים, לפי הנטען, לעקוב ולנטר מידע הנוגע להודעות שנשלחו ללקוחות, מבלי שניתן להם יידוע אפקטיבי ומבלי שהתקבלה הסכמתם המוקדמת מדעת.
מעקב שמופעל כברירת מחדל
אחת הטענות המרכזיות בבקשה היא כי מנגנוני המעקב מופעלים כברירת מחדל, באופן שאינו גלוי ללקוחות. עוד נטען כי הבנקים אינם מעמידים לרשות הלקוחות מנגנון ברור ונגיש שיאפשר להם לסרב למעקב או להפסיק אותו.
המבקשים טוענים כי התנהלות זו פוגעת בפרטיות הלקוחות ומפרה את הוראות הדין. הקבוצות שבשמן מבוקש לנהל את התביעה כוללות את כלל נמעני הודעות הדואר האלקטרוני של ארבעת הבנקים שבהן שולבו אמצעי מעקב, וכן נמענים שנחשפו לדפוסי הפעילות המתוארים בבקשה.
מה דורשים התובעים?
המבקשים מציינים כי בשלב זה אין באפשרותם להעריך את היקף הנזק שנגרם לחברי הקבוצות, אך להערכתם מדובר בסכום העולה על 2.5 מיליון שקל. חשוב להדגיש כי אין מדובר בסכום פיצוי שנפסק או בסכום נזק שהוכח בבית המשפט.
לצד התביעה הכספית, מבקשים התובעים מבית המשפט להוציא צווים שיחייבו את הבנקים להפסיק להשתמש באמצעי מעקב ללא יידוע ברור וקבלת הסכמה מוקדמת ומדעת. בנוסף, הם דורשים ליצור מנגנון נגיש שיאפשר ללקוחות לסרב למעקב ולשלוט בו.
לפי הדיווח לבורסה, בנק דיסקונט לומד את התביעה ואת הבקשה לאישורה כייצוגית.
לא תביעה ייצוגית ראשונה השנה
בספטמבר 2026 בית המשפט המחוזי מרכז אישר לנהל תביעה ייצוגית נגד 4 מהבנקים הגדולים בישראל, בעקבות טענה כי לא שילמו ללקוחות ריבית על כספים שהוחזקו בחשבונות עו"ש בשנים 2022-2025. השופט שמואל בורנשטין קבע כי קיימת אפשרות סבירה שהתביעה, המבוססת על טענה לעשיית עושר ולא במשפט, תתקבל.
ההליך הוגש נגד בנק לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי, לאחר שלטענת המבקשים הבנקים נהנו מהשימוש בכספים שהלקוחות הותירו בחשבונותיהם מבלי לשלם עבורם ריבית. לפי הנתונים שהוצגו בבית המשפט, כ-400 מיליארד שקל מכספי הציבור מוחזקים בחשבונות עו"ש, שלרוב אינם נושאים ריבית.
 
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה