השוק

מנכ"ל בנק מזרחי טפחות: "ישראל זקוקה לתקציב א-פוליטי כדי להשתקם"

מנכ״ל בנק מזרחי טפחות, משה לארי, דיבר השבוע במפגש פורום CFO שנערך במטה הבנק לסיכום שנת 2025: "מדינת ישראל זקוקה לתקציב אחראי, שיכלול רפורמות מבניות ומנועי צמיחה, שעל בסיסם נוכל להתחיל את תהליך השיקום והריפוי הלאומי, לאחר השנתיים הקשות שעברו עלינו"
מערכת ice | 
משה לארי מנכ (צילום shutterstock, עומר שי)
מנכ״ל בנק מזרחי טפחות, משה לארי, דיבר השבוע בפני עשרות סמנכ״לי כספים של חברות מובילות במשק, בפתיחת מפגש פורום CFO נוסף שנערך במטה הבנק לסיכום שנת 2025. 
את הדיון פתחה יו״ר פורום CFO נגה קינן ומיד לאחריה, עלה לשאת דברים, משה לארי שציין בפני הנוכחים: "מדינת ישראל זקוקה לתקציב אחראי, שיכלול רפורמות מבניות ומנועי צמיחה, שעל בסיסם נוכל להתחיל בשנת 2026 את תהליך השיקום והריפוי הלאומי, לאחר השנתיים הקשות שעברו עלינו".
עוד טען המנכ"ל כי "זה חייב להיות תקציב מקצועי וא-פוליטי, שיכלול השקעות מתאימות בתשתיות, בחינוך, בצמצום פערים חברתיים, בהרחבת מעגל התעסוקה ובהכנסת מגזרים נוספים לפיריון המשקי". לדבריו: "התקציב החדש חייב לטפל בגירעון ולכלול צעדים שיתחילו את מגמת הורדתו אל מתחת לסף של 4%, ובה-בעת יקטינו את שיעור החוב לכיוון ה-60%".
רון הוכמן, מנהל מזרחי טפחות Invest, הציג את זרוע ההשקעות הריאליות של הבנק ואת העסקה לרכישת חברת Gett כדוגמה להשקעה בעולם שבו כל עסקה היא "רכבת הרים". עסקה מורכבת, רגולציה אגרסיבית וצורך בבדיקת עומק של ממשל תאגידי לפני שמתחייבים להזרמת ההון הנדרש לרכישת חברה.
רון הוכמן, אלון סולר, עדי שחף, משה לארי, נגה קינן ואופיר מורד בכנס (צילום: מזרחי טפחות) 
אופיר מורד, סמנכ״ל ומנהל החטיבה העסקית במזרחי טפחות, סיפר לנוכחים על עסקת מפתח בה הבנק היה מעורב, מימון פרויקט ההתחדשות העירונית הגדול ביותר בישראל, של חברת אאורה בנתניה בהיקף של כ-5 מיליארד שקלים. עסקה הממחישה כיצד בנק, יזם ודיירים יכולים לייצר יחדיו מודל win-win גם בתקופה של ריבית גבוהה וחוסר ודאות.
בין הבכירים שהגיעו: גיל קוטלר סמנכ״ל כספים G City, מיכל מעיין שגיא סמנכ״לית הכספים של חברת ORC Land, רן סבן סמנכ״ל כספים תדיראן גרופ, עופר עדן סמנכ״ל כספים חברת שבא, אריאל פשין סמנכ״ל כספים חברת אאורה ורבים נוספים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה