השוק
אלטשולר שחם בהודעה חשובה למשקיעים: "מדובר בהתחזות"
הונאת ההשקעות ברשתות החברתיות: גולשים הבחינו בסרטון טיקטוק שבו דמות שמתחזה לגלעד אלטשולר, מנכ"ל אלטשולר שחם, ממליצה לרכוש מניות זולות: "מי שמחזיק בשלוש המניות האלה, יהפוך למיליארדר עד סוף 2026"
איש העסקים גלעד אלטשולר, המייסד והמנכ"ל של בית ההשקעות אלטשולר שחם, יצר שיח רחב היקף ברשתות החברתיות לאחר שפורסם סרטון טיקטוק שלו ובו הוא לכאורה ממליץ על רכישת מניות "איכותיות וזולות".
בסרטון שפורסם ברשת החברתית הפופולרית, נראה כביכול אלטשולר פונה לקהל המשקיעים ואומר: "זכרו את דבריי, מי שמחזיק בשלוש המניות האלה, יהפוך למיליארדר עד סוף 2026. אני אמשיך להמליץ על מניות איכותיות וזולות בקבוצת הוואטסאפ שלי. המחיר הנוכחי רק 1.62 שקלים. אם תקנה 500 מניות, תוכל להרוויח 1.8 מיליון שקלים בטווח הקצר. כמובן, זה בחינם ואם תפספס את ההזדמנות הזו אולי תתחרט על כך כל חייך".
הסקאם במדיה החברתית עולה שלב וזה כבר מפחיד
— Noam Madar (@madar_noam) December 9, 2025
אני עכשיו רואה בטיק טוק סרטון של גלעד אלטשולר ממליץ על מניה.
רק שאני מהתחום ושמעתי את גלעד מדבר עשרות פעמים ומיד זיהיתי שזה לא הוא. מעבר לזה אני יודע שאדם כמוהו לא יגיד ״אני ממליץ על המניה הזו ואמשיך להמליץ עליה״
אבל רוב הציבור לא… pic.twitter.com/llIOBbPK1t
בצפייה בסרטון המדובר, ניתן להבחין בקלות כי מדובר בהונאה נוכח העובדה כי איכות הסרטון הינה נמוכה. במקביל לכך, היום (שני) פורסם תיעוד נוסף ובו כיכב לכאורה חנן פרידמן, המשמש כמנכ"ל בנק לאומי. הדמות שהוצגה בסרטון עוסקת אף היא באותו הנושא שבו עסק לכאורה אלטשולר והיא מבטיחה לשתף את קהל המשקיעים במניות איכותיות שנמכרות במחיר נמוך.
בית ההשקעות אלטשולר שחם הגיש תלונה במשטרה בגין התחזויות ברשתות החברתיות ואף פנו למערך הסייבר הלאומי. במקביל, בית ההשקעות דאג לפרסם הודעות במדיה החברתית שמתריעות כי מדובר בהתחזות ולא מדובר במנכ"ל אלטשולר שחם.
עוד ב-
בעמוד הפייסבוק של חברת אלטשולר שחם, נכתב כך: "פרסומים אלו מעודדים הצטרפות לקורסי השקעות או קהילות בהם מועבר מידע וייעוץ בנושא השקעות. לתשומת ליבכם, מדובר בהתחזות ולכן המלצתנו היא להימנע מללחוץ על פרסומים אלו ומהתקשורת עימם בפלטפורמות נוספות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



