השוק
החברה הישראלית מאשרת: מנהלת מגעים לאקזיט ענק
חברת שניב מאשרת כי בעלת השליטה, משפחת ברנט, קיבלה הצעה רשמית למכירת 43% מהחברה לקרן השקעות בשווי של עד חצי מיליארד שקל. המנכ"ל יישאר בתפקיד לשלוש שנים - והמשקיעים יכולים לקוות לפרמיה משמעותית
שניב תעשיות נייר שמה הבוקר סוף לשבועות של ספקולציות: החברה אישרה רשמית כי משפחת ברנט, בעלת השליטה, קיבלה הצעה מקרן מנור אוורגרין לרכישת כל מניותיה - 43.23% מהון החברה.
השווי המוצע: בין 435 ל-485 מיליון שקל, כלומר כ-460 מיליון שקל לפינקודת האמצע, גבוה בכ-10.5% משווי החברה היום. זה אומר שהמשקיעים הקטנים, אלה שהחזיקו במניה עד עכשיו, עשויים לקבל הצעה רכש עוקבת בפרמיה מסוימת - אם הקרן תחליט לפנות גם אליהם. אם העסקה תצא לפועל, משפחת ברנט תכניס לכיס כ-200 מיליון שקל נטו.
קרן מנור אוורגרין, שמתמחה בהשקעות בחברות עם תזרים חזק, רואה בשניב נכס יציב עם מכירות של כמעט מיליארד שקל בשנה. בתשעת החודשים הראשונים של 2024 החברה הציגה צמיחה של 9% במכירות והעלתה את הרווח הנקי ב-18.8%, לכ-20.4 מיליון שקל. עבור קרן שמחפשת חברות עם בסיס איתן ותזרים חיובי, שניב היא מועמדת מעולה.
אבל אל תתרגשו מוקדם מדי. בדיווח המיידי שפרסמה שניב, בעלי השליטה הדגישו שמדובר בהצעה בלבד, שהמשא ומתן עדיין מתנהל, ושאין וודאות להשלמת העסקה. העסקה כפופה לחתימה על הסכם סופי ולמספר תנאים מתלים - כמקובל בעולם האקזיטים הגדולים.
אחד התנאים המעניינים שהקרן מבקשת: מר פסח ברנט, מנכ"ל החברה ובנה של משפחת ברנט, יישאר בתפקידו לשלוש שנים נוספות. התנאי הזה חושף משהו מעניין על אסטרטגיית הקרן: היא לא מחפשת לפרק או לשנות את החברה באופן דרמטי, אלא לרכוש נכס תפעולי שמשתלם כבר עכשיו ולהמשיך את ההצלחה הקיימת.
זה גם אומר שהקרן סומכת על הדור הצעיר של משפחת ברנט להמשיך להוביל את החברה, מבלי שהמשפחה עצמה תחזיק בשליטה.
אם אתם משקיעים קטנים בשניב, זו בשורה חיובית עבורכם. העובדה שיש קונה רציני בפרמיה משמעותית מעל השווי הנוכחי פירושה שהשוק החל להתמחר כלפי מעלה.
במקרים כאלה, בעלי הבית החדשים החדשים - במקרה זה הקרן - אולי ימשיכו עם הצעה גם למיעוט, במיוחד אם היא מעוניינת לרכוש שליטה מלאה. זה עשוי להעלות את המחיר למשקיעים הקטנים גם כן.
עוד ב-
אבל הזהירות נדרשת. המשא ומתן עדיין מתנהל, ועסקאות מהסוג הזה נופלות לא פעם. עד שנראה חתימה על הסכם סופי, לא כדאי להתרגש יותר מדי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



