השוק

ענקית האנרגיה הישראלית חוגגת: גיוס של כ-200 מיליון שקלים

ענקית האנרגיה הישראלית בהישג ענק: קבוצת דוראל מודיעה היום כי גייסה כמעט 200 מיליון שקלים בהקצאת מניות פרטית למשקיעים מסווגים
מערכת ice | 
יוני חנציס, מנכ"ל דוראל (צילום מיכה לובטון)
קבוצת דוראל, העוסקת בייזום, הקמה והפעלה של פרויקטי אנרגיה מתחדשת מודיעה על גיוס של כ-192 מיליון שקלים בהקצאת מניות פרטית למשקיעים מסווגים, לפי מחיר של 40 שקלים למניה.
זאת לאחר שדיווחה ביום שישי האחרון על התקשרותה במזכר הבנות עם קרן תש"י לרכישת 56.44% ממניות זפירוס ווינג אנרג'יס תמורת כ-1.018 מיליארד שקלים. גיוס ההון מביא לחיזוק ההון של החברה ותומך במימון רכישת מניות השליטה (56.44%) בחברת זפירוס מידי קרנות תש"י.
לדוראל מקורות מימון נוספים לעסקה, לרבות מקורות עצמיים, לפי שיקול דעתה. בהינתן הגיוס הנוכחי והגיוס הקודם שביצעה החברה בחודש דצמבר בסך של כ-590 מיליון שקלים (יחדיו כ-782 מיליון שקלים), אין בכוונת החברה לבצע הנפקה נוספת של מניותיה בטווח הקרוב, לרבות לצורך מימון רכישת השליטה בזפירוס. רשימת המשתתפים בהנפקה כוללת, בין היתר, את חברת כלל ביטוח, שהינה בעלת עניין בחברה, ואת חברת הפניקס פיננסים, שצפויה להפוך לבעלת עניין לאחר השלמת ההנפקה.
לאחר השלמת העסקה ובכפוף לקבלת האישורים הנדרשים, בכוונת דוראל לשלב את פעילות החברה בשוק האירופי בפעילותה של זפירוס, מהלך שמטרתו להציף ערך, להרחיב את הפיזור הגיאוגרפי והטכנולוגי, ולשפר את מבנה ההון ומקורות המימון של הפעילות המאוחדת. הצדדים יפעלו לחתימה על הסכם מפורט במסגרת התקופה שנקבעה במזכר ההבנות, שבמהלכה תבצע דוראל בדיקת נאותות.
יוני חנציס, מנכ"ל דוראל: "אנו רואים בהערכה רבה את אמון המשקיעים בחברה ובמהלכים האסטרטגיים שאנו מקדמים, להרחבת הפעילות היזמית בתחום האנרגיות המתחדשות באירופה, תוך גידול משמעותי בצבר הפרויקטים המניבים והנחת תשתית לצמיחה ארוכת טווח".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה