השוק

ההימור החדש של המיליארדר היהודי: המניה שכולם מכירים

ביל אקמן, המיליארדר היהודי ואחד האנשים המשפיעים ביותר בשוק ההון האמריקאי, חשף את האחזקה החדשה שלו במניה מפתיעה - מדובר באחת מחברות "7 המופלאות", ואקמן מזהה בה פוטנציאל לעליות חדות
רוי שיינמן | 
ביל אקמן והשקעות בבינה מלאכותית (צילום shutterstock, רוי שיינמן)
ביל אקמן, אחד מהמשקיעים המשפיעים ביותר בוול סטריט, הפתיע את השוק בשבוע האחרון כשחשף שקרן הגידור שלו, Pershing Square, רכשה נתח משמעותי במניית מטא.
מדובר בסכום של כשני מיליארד דולר - עשרה אחוז מכלל ההון שהקרן מנהלת - שאקמן השקיע בחברת הרשתות החברתיות של מארק צוקרברג.
אקמן, שמנהל נכסים בהיקף של כ-20 מיליארד דולר ונחשב לאחד המנהלים החזקים בוול סטריט, לא מפזר השקעות: הוא נוהג להחזיק בין 10 ל-15 פוזיציות בסך הכל. ההחלטה לשים עשירית מהקרן על מניה אחת מדברת בעד עצמה.
הכניסה בוצעה בנובמבר 2025 במחיר ממוצע של כ-625 דולר למניה, ומאז עלתה המניה ב-14% - מה שכבר הפך את ההחזקה לאחת מהמוצלחות בתיק.
הטיעון המרכזי של פרשינג סקוור ברור: מטא נסחרת במחיר שאינו משקף את הפוטנציאל שלה בעולם הבינה המלאכותית. בעת הכניסה להשקעה, נסחרה המניה במכפיל רווח עתידי של כ-22 בלבד - נמוך מאלפבית (גוגל), אפל ואנבידיה.
לדברי אקמן, שוק ההון טועה כשהוא מגיב בחשש להוצאות הענק שמטא מתכננת: 115 עד 135 מיליארד דולר השקעה הונית ב-2026 לבדה, בעיקר לתשתיות AI.
פרשינג טוענת שהשוק מפספס את התמונה הגדולה - כלומר, שה-AI לא רק יחסוך לחברה עלויות, אלא ישפר את מנגנוני ההמלצה, יגדיל את ביצועי הפרסום הממוקד, ויפתח שווקים חדשים לגמרי, כמו עוזרי AI אישיים ומשקפיים חכמים.
תוצאות הרבעון הרביעי של 2025 שפרסמה מטא היו חזקות במיוחד: הכנסות של כ-59.9 מיליארד דולר, גידול של 24% לעומת התקופה המקבילה. הרווח למניה הגיע ל-8.88 דולר, ועקף בפער את תחזיות האנליסטים. מספר המשתמשים היומיים חצה את רף 3.58 מיליארד, ותחום הפרסום המשיך לצמוח בחוזקה. מאז פרסום הדוחות, המניה קפצה כ-10% ביום אחד.
הרכישה במטא מצטרפת להשקעות שפרשינג ביצעה בשנה שעברה גם באמזון ובהרץ - השתיים שעליהן הודיעה קודם לכן. במקביל מכרה הקרן את אחזקתה בהילטון. ב-2025 כולה הניבה פרשינג סקוור תשואה של כ-21% - מעל מדד ה-S&P 500 שסיים את השנה עם כ-17%.
חשוב לציין שמטא היא לא השקעה נטולת סיכון: ההוצאות העצומות על AI הן גורם לחץ ממשי, ואם הפירות לא יגיעו מהר מספיק, ייתכן שהמשקיעים יתחילו ללחוץ על המניה. אקמן עצמו הודה שמדובר בהימור לטווח ארוך.
אקמן לא זר לשוק הישראלי. לפני כחצי שנה ביקר בבורסה בתל אביב, פתח את המסחר, ואמר בפומבי שהשקעתו במניית הבורסה - שביצע בתחילת 2024, בעיצומה של המלחמה - הייתה "אחת ההשקעות הטובות ביותר שעשיתי". הוא הוסיף שלא ימכור אף מניה: "אתם תקועים איתנו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה