השוק
זינוקים של עד 156%: אלו הישראליות שכבשו את ארה"ב בשנה האחרונה
חמש חברות ישראליות רשמו תשואות של 56% עד 156% בשנה האחרונה - בזמן שרוב המשקיעים לא שמו לב. מה עומד מאחורי הזינוקים, ומה הם אומרים על הכסף שלכם?
יש דרך לבחון את מצב הכלכלה הישראלית דרך דוחות ממשלתיים ותחזיות מאקרו. ויש דרך אחרת: לראות כמה משקיעים בוול סטריט הסכימו לשלם על חברות ישראליות בשנה האחרונה. אם בוחרים בגישה השנייה, התמונה היא מפתיעה - ובמובנים רבים גם מעודדת.
חמש חברות ישראליות הניבו בשנה האחרונה תשואות שנעות בין 56% ל-156%. חלקן מוכרות לכל משקיע ישראלי. אחרות נמצאות מתחת לרדאר. כולן מספרות משהו על האופן שבו העולם מתמחר את מה שנבנה כאן.
לפני שנתיים, אנליסטים רבים הסבירו למה למונייד היא חברת זומבי ששורפת מזומנים ללא עתיד. היום, עם זינוק של 156% בשנה האחרונה, אותם אנליסטים כבר מפרסמים המלצות קנייה.
מה השתנה? כמה דברים בו זמנית. החברה, שמוכרת ביטוח דיור, רכב וחיות מחמד דרך אפליקציה מבוססת AI, הצליחה להוריד את שיעור הפסדי הביטוח שלה בזכות אלגוריתמים שמזהים טוב יותר תביעות חשודות ומתמחרים סיכונים מדויק יותר.
מנוע בולט נוסף הוא שיתוף הפעולה עם טסלה - למונייד מתמצבת כברירת המחדל לביטוח רכבים אוטונומיים. בשוק שמחפש את ה"AI הבא", זה מספיק כדי להצית מחדש את העניין. מורגן סטנלי כבר הוציאו המלצת Overweight עם מחיר יעד של 85 דולר, אפסייד של 29% נוספים. זה לא ערובה לכלום - אבל זה מסמן שהחברה על המסלול.
מעטים זוכרים שעד לפני כמה שנים טבע הייתה על סף קריסה עם חובות של עשרות מיליארדי דולרים ותביעות משפטיות שהצטברו. היום, עם זינוק של 135% בשנה האחרונה, היא נראית כמו חברה אחרת לגמרי.
הקרדיט הולך במידה רבה לתרופה אחת: אוסטדו, שמטפלת בהפרעת תנועה הקשורה לנטילת תרופות פסיכיאטריות לטווח ארוך. התרופה הפכה ללהיט של ממש, עם צפי להכנסות של 2.5 מיליארד דולר ב-2026 בלבד - שנה לפני מה שחזו. לצד זה, אי הוודאות המשפטית סביב פרשת האופיואידים בארה"ב מאחוריה, והחוב ממשיך לרדת רבעון אחר רבעון.
אם יש מניה שמסמנת "סיכון גבוה, תשואה גבוהה" - זו צים. חברת הספנות הישראלית, שמפעילה כ-145 אוניות בנתיבי סחר עולמיים, הניבה תשואה של 105% בשנה האחרונה - ולא בגלל סיבה אחת, אלא שלוש.
ראשית, השיבושים בים האדום דחפו את מחירי ההובלה הימית למעלה, וצים נהנית ישירות מכך. שנית, החברה חזרה לחלק דיבידנדים - מה שמשך בחזרה משקיעים שחיפשו תזרים שוטף, לא רק עליית ערך, ושלישית, וכנראה הסיבה המשמעותית ביותר - ענקית הספנות הגרמנית Hapag-Lloyd תרכוש את החברה ותמחק אותה מהמסחר, בשיתוף עם קרן פימי הישראלית שתיקח אליה את הפעילות של צים בישראל.
שתי החברות האחרות ברשימה מגיעות מתחום שהמשקיעים הישראלים לר שכחו - אנרגיה. אלומיי, שמחזיקה בין היתר בתחנת הכוח דוראד, רשמה זינוק של 69% ואורמת, המובילה העולמית באנרגיה גיאותרמית, זינקה 56% לאחר שחתמה על חוזה אספקת חשמל ל-15 שנה עם גוגל - 150 מגה-וואט עבור מרכזי הנתונים שלה. אורמת גם נהנית מהטבות מס פדרליות בארה"ב שמייצרות לה יתרון משמעותי על מתחרות.
כשמסתכלים על החמישייה הזו, יש חוט משותף שחשוב לשים לב אליו: אף אחת מהן היא לא חברה טכנולוגית טהורה. למונייד מוכרת ביטוח. טבע מייצרת תרופות שאנשים לוקחים מדי יום. צים מפעילה אוניות פיזיות. אורמת ואלומיי מייצרות חשמל שמגיע לשקעים. כולן חברות עם נכסים ממשיים ותזרים שלמדו להשתמש בטכנולוגיה כדי להפוך ליעילות יותר. זה בדיוק מה שהשוק מחפש כעת.
עוד ב-
אם יש לכם חשיפה לחלק מהמניות האלה דרך קרנות הפנסיה, הגמל או קרנות ה-ETF שלכם - ייתכן שנהניתם מהזינוקים האלה מבלי שידעתם. ואם לא - כדאי לפחות לדעת שהן קיימות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



