השוק

עומר אדם במהלך של 3 מיליארד שקל: עסקת הענק נחשפת

חברת ענן של עומר אדם, מאור מלול וניסים גאון חותמת על הסכם עם ענקית הענן האמריקאית קרוסו להקמת תשתיות AI בישראל בהיקף של מאות מיליוני דולרים לאורך עשור
מערכת ice | 
עומר אדם (צילום אור גפן, shutterstock)
חברת ענן, שבבעלות מאור מלול, עומר אדם וניסים גאון, חתמה על עסקה משמעותית עם חברת הניאו ענן האמריקאית קרוסו, במסגרתה תשכור האחרונה שטח בחוות השרתים של החברה בעפולה. העסקה משקפת לחברה שווי מוערך של יותר מ-3 מיליארד שקל, ומהווה כניסה ראשונה של קרוסו לפעילות בינה מלאכותית בישראל.
על פי הפרסום ב"גלובס", במסגרת ההסכם, תספק ענן תשתיות מחשוב מתקדמות לבינה מלאכותית באתר בעפולה, בהספק ראשוני של 40 מגוואט. ההסכם מוערך במאות מיליוני דולרים לאורך תקופה של לפחות 10 שנים. האתר צפוי להגיע להספק כולל של 100 מגוואט, והוא מוקם בקצב בנייה רציף של 24 שעות ביממה במשך 6 ימים בשבוע.
לפי ההערכות, קרוסו צפויה להשקיע סכומים משמעותיים בפרויקט, כאשר רק על מעבדי ורה רובין של אנבידיה ההוצאה עשויה להגיע לכ-1.57 מיליארד דולר עבור האתר בעפולה. מוקדם יותר רכשה החברה גם את חברת אטרו בעסקה של 150 עד 200 מיליון דולר, כחלק מהרחבת פעילותה בתחום.
קבוצת ענן הוקמה לפני כארבע שנים ופועלת להקמת תשתיות מחשוב מתקדמות לבינה מלאכותית. בין בעלי החברה נמצאים עומר אדם ומשפחתו באמצעות חברת PAI, האחים מאור ושניר מלול וקבוצת ליאן של ניסים גאון. מוקדם יותר השנה רכשה לאומי פרטנרס 20 אחוז ממניות החברה לפי שווי של 400 מיליון דולר, עוד לפני חתימת ההסכם הנוכחי.
כזכור, בנובמבר 2025 נחתמה עסקת הענק בענף חוות השרתים, כאשר קרן ההשקעות האמריקאית BGA רכשה נתח של 20% מחברת ענן של היזמים מאור מלול, נסים גאון ועומר אדם. לפי ההערכות, העסקה גילמה לחברה שווי של מיליארד שקל. העסקה הובלה ונסגרה על ידי אדם עצמו, לאחר שחוות השרתים כבר החלה בחפירות מגרש בן 30 דונם לבניית חוות השרתים בפארק צרעה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה