השוק
בשיא של 15 שנה: הדרמה בשוק האג"ח וההזדמנות הנדירה למשקיעים
תשואות האג"ח באירופה ובארה"ב מזנקות לרמות שלא נראו שנים, אך בבנק UBS מעריכים כי המגמה עומדת להשתנות ומסמנים את ההזדמנות הגדולה למשקיעים בצל החסימה במיצר הורמוז
כלכלני UBS Global Wealth Management, הבנק השוויצרי שנחשב לאחד מהגדולים והחשובים בעולם, ערכו סקירה כלכלית יומית במרכזה התייחסו לשוק האג"ח.
"תשואות האג"ח הממשלתיות של ארה"ב (US Treasury) עלו ביום רביעי עם פרסום מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש אפריל בארה"ב, כאשר תשואת האג"ח ל-10 שנים התייצבה על 4.46%, הרמה הגבוהה ביותר זה 10 חודשים.
תשואות האג"ח הממשלתיות הנקובות באירו עלו אף הן, כאשר התשואה על אג"ח ממשלת גרמניה ל-30 שנה עומדת על רמתה הגבוהה ביותר מאז 2011, וזאת על רקע החסימה המתמשכת של מיצר הורמוז.
עם זאת, אנו ממשיכים להאמין כי הרף להעלאת ריבית על ידי הפדרל ריזרב נותר גבוה, ואנו מצפים כי תשואות האג"ח הממשלתיות של ארה"ב יירדו בחודשים הקרובים, ככל שהאינפלציה בארה"ב תתמתן והמשקיעים יתמחרו מחדש את הציפיות ממדיניות הפד. גם תשואות האג"ח הממשלתיות הנקובות באירו צפויות לרדת מהשיאים האחרונים שלהן, על רקע חששות בנוגע לצמיחה.הבנק המרכזי האירופי (ECB) נותר ערני ביחס לסיכוני הצמיחה.
האינפלציה בארה"ב צפויה להתמתן בחודשים הקרובים. נקודות תורפה בשוק העבודה האמריקאי צפויות אף הן לתמוך בדרישה להקלה מוניטרית נוספת.
מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS Global Wealth Management: "אנו ממשיכים לחשוב כי התמחור הנוכחי בשוקי הריבית הוא נצי (hawkish) מדי. המשמעות היא שאיגרות חוב איכותיות (quality bonds) מציעות יחס סיכון-סיכוי אטרקטיבי בסביבה הנוכחית, שכן התשואות צפויות לרדת, בין אם כאשר המשקיעים יצמצמו את ציפיותיהם להעלאות ריבית, ובין אם כאשר סיכוני המיתון והורדות הריבית יעמדו במוקד.
עוד ב-
אנו מעדיפים אג"ח איכותיות בטווחי פדיון קצרים ובינוניים, כמו גם חשיפה סלקטיבית לשווקים עם בטא גבוהה יותר, כגון שווקים מתעוררים, אג"ח בתשואה גבוהה (high yield) או חוב נחות (subordinated debt)".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



