השוק

המומחים קובעים: זה התנאי להורדת הריבית ע"י בנק ישראל

בלידר שוקי הון מעריכים כי ההתמתנות החדה באינפלציית הליבה, לצד ירידה במחירי השכירות וצמצום הגירעון, מחזקות את האפשרות להפחתת ריבית כבר ב־25.5. עם זאת, מזהירים כי עליית התשואות בארה"ב והמשך אי־הוודאות הביטחונית עלולים להעיב על המהלך
מערכת ice | 
יונתן כץ (צילום איה בן עזרי, shutterstock)
סקירת המאקרו השבועית של לידר שוקי הון ויונתן כץ מצביעה על התמתנות משמעותית בלחצי האינפלציה בישראל, מגמה שלדברי הכלכלנים עשויה לתמוך בהורדת ריבית מצד בנק ישראל כבר בהחלטה הקרובה. לפי הסקירה, קצב אינפלציית הליבה ירד ל־1.5% באפריל, לעומת 1.9% במרץ.
עוד עולה מהדוח כי מחירי השכירות ממשיכים להתמתן זה החודש השני ברציפות. בחוזים מתחדשים נרשמה עלייה שנתית של 2.9% בלבד, לעומת 3.8% בחודש הקודם ו־4.5% לפני חודשיים. גם בעת החלפת דיירים נרשמה האטה, עם עלייה של 3.6% לעומת 5.9% בחודש הקודם.
בלידר מציינים כי מדד אפריל, שעלה ב־1.2%, הושפע בעיקר מעלייה של 15% במחירי הדלקים ומהתייקרות במחירי הטיסות. למרות זאת, ההערכה היא כי האינפלציה ב־12 החודשים הקרובים תתמתן ל־1.6%, בהנחה שמחירי הנפט יירדו לכיוון 90 דולר לחבית, מחירי הטיסות יתמתנו והשקל יישאר יציב.
במקביל, הדוח מצביע על שיפור במצב הפיסקלי של ישראל. הגירעון התקציבי ב־12 החודשים האחרונים ירד ל־3.8% תוצר באפריל, לעומת 4.2% במרץ ו־4.7% בפברואר. לפי הנתונים, הכנסות המדינה ממסים עלו בינואר־אפריל ב־7% במונחים ריאליים, כאשר המיסים הישירים זינקו ב־10.7%.
עוד נכתב כי הכנסות חד־פעמיות ממיסוי רווחי הון בעקבות מכירת WIZ תרמו לקופת המדינה כמעט 8 מיליארד שקל. בלידר מציינים כי לאחר הגבייה הגבוהה מתחילת השנה, יעד הגירעון נראה "בר השגה".
גם נתוני הסחר מצביעים על התאוששות לאחר הפגיעה שנרשמה במהלך המלחמה. הייצוא התעשייתי עלה באפריל ב־13% לעומת החודש הקודם, בעוד יבוא מוצרי הצריכה זינק ב־22%. לפי הדוח, השיבושים בנמלים בחודש מרץ בלמו את הסחר, אך באפריל כבר נרשמה התאוששות בפעילות.
מנגד, בארה"ב נרשמת מגמה הפוכה. לפי הסקירה, אינפלציית הליבה בארה"ב ממשיכה להאיץ, כאשר מדד ה־CPI ליבה עלה ל־2.8% ומדד מחירי היצרן ליבה זינק ל־5.2% בקצב שנתי. בלידר מעריכים כי השוק מתחיל לתמחר אפשרות להעלאת ריבית מצד הפדרל ריזרב במהלך השנה הקרובה.
לסיכום נכתב כי "ירידה חדה באינפלציית הליבה ל־1.5% באפריל וירידה בציפיות האינפלציה בשוק יתמכו בהורדת ריבית בנק ישראל ב־25.5, כל עוד המלחמה מול איראן לא מתחדשת".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה