השוק

גם טראמפ וג'נסן הואנג: כולם עם העיניים על המניה הזאת

טראמפ כבר משקיע בה, ג'נסן הואנג מדבר עליה בהתלהבות, שישה פוליטיקאים אמריקאים רכשו אותה לאחרונה, ואפילו מודל הבינה המלאכותית של קלוד בחר בה כאחזקה הגדולה ביותר בתיק שלו. אז מה קורה עם המניה שבכלל ירדה ב-50% בשנה האחרונה - הזדמנות פז או מלכודת?
רוי שיינמן | 
טראמפ (צילום shutterstock)
לפני פחות משנה, מניית סרוויסנאו נסחרה מעל 211 דולר ונחשבה לאחת ממניות הטכנולוגיה המועדפות בוול סטריט. היום היא סביב 100 דולר - ירידה של יותר מ-50%. זה נשמע כמו סיפור של חברה בצרות. אבל הנתונים העסקיים מספרים סיפור שונה לגמרי.
סרוויסנאו היא אחת מאותן חברות שרוב האנשים לא מכירים בשמן, אבל כמעט כל עובד בחברה גדולה נתקל בהן מדי יום. החברה מספקת תוכנה שמנהלת את "האינסטלציה" של הארגון הגדול: מערכות IT, תהליכי קבלת עובדים, ניהול משאבי אנוש, תפעול משפטי ועוד. ברגע שחברה גדולה מטמיעה את המערכת שלהם, היא בקושי מחליפה אותה - עלות המעבר גבוהה מדי.
הכנסות החברה בשנת 2025 הגיעו ל-13.3 מיליארד דולר, והיא מייצרת תזרים מזומנים חופשי של 4.6 מיליארד דולר - עלייה של 34% לעומת השנה הקודמת. ברבעון הראשון של 2026 הכנסות המנויים קפצו ב-22% לכ-3.7 מיליארד דולר, והרווח למניה שעמד על 0.97 דולר היכה את תחזיות האנליסטים. ההנהלה מכוונת להכפיל את ההכנסות ל-30 מיליארד דולר עד 2030.
הפרדוקס של סרוויסנאו הוא שדווקא המהפכה שאמורה להיות הרוח הגבית הגדולה ביותר שלה - בינה מלאכותית - היא שהכניסה את המשקיעים שלה ללחץ אדיר. המשקיעים חשששו שסוכני AI יחליפו את העובדים האנושיים שסרוויסנאו גובה עליהם תשלום לפי מושב. אם אין עובדים, אין מנויים.
אבל ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה ואחד מהאנשים המשפיעים בתעשיית הטכנולוגיה, ניסח את זה אחרת בכנס ServiceNow Knowledge 2026 בלאס וגאס. "לראשונה, שירות הוא תוכנה", אמר. "ותעשיית השירותים גדולה פי 100 מתעשיית התוכנה."
הטיעון שלו: AI לא הורס את שוק הלקוחות של סרוויסנאו - הוא מרחיב אותו לממדים שלא היו קיימים קודם. מפעלים שלמים, רשתות לוגיסטיות, תשתיות - כולן הופכות לניתנות לניהול דיגיטלי, ופלטפורמה כמו סרוויסנאו היא הכלי המועמד לנהל אותן.
מה שמעניין במיוחד הוא מי קונה את המניה. תיק ההשקעות של דונלד טראמפ שנחשף לאחרונה מראה שסרוויסנאו היא ההחזקה הגדולה ביותר שלו בין המניות הבודדות, בשווי מוערך של 3.3 מיליון דולר. שישה חברי קונגרס אחרים כאחד רכשו את המניה בחודשים האחרונים. ואפילו מודל הבינה המלאכותית של קלוד - שמנהל תיק השקעות וירטואלי - בחר בסרוויסנאו כאחזקה המרכזית שלו.
כיום המניה נסחרת במכפיל רווח של כ-61. זה נשמע גבוה, אבל הממוצע ההיסטורי שלה לאורך שבע שנים עמד על יותר מ-290. בהשוואה היסטורית, המניה זולה. מנכ"ל החברה ביל מקדרמוט לא נראה מודאג: "אני לא חושב שיש הרבה חברות בעולם שצומחות בקצב שלנו ועדיין מעלות תחזיות", אמר לאחרונה.
גם עם כל הנתונים החיוביים, כדאי לשים לב לכמה נקודות. ראשית, המניה נפלה 18% אחרי הדוח האחרון - למרות שהיכתה את התחזיות - פשוט כי התחזיות לא היו חזקות מספיק. כלומר, רף הציפיות גבוה.
שנית, החשיפה למזרח התיכון יצרה קצת כאב ראש - לקוחות בסביבה הגיאופוליטית הנוכחית מיתנו הוצאות. שלישית, המעבר ממודל תמחור לפי מושב למודל מבוסס צריכה (טוקנים, תשתית) הוא שינוי עסקי משמעותי שטרם הוכח לאורך זמן.
המבחן הגדול הבא יגיע ב-22 ביולי 2026 - דוח הרבעון השני. עד אז, סרוויסנאו נמצאת בנקודה מעניינת: עסק חזק, מניה תחת לחץ, וקונים מפתיעים שמסתכלים רחוק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה