השוק

נייס עוקפת את הצפי בדוחות: אבל הענקית העולמית מוכרת מניות

נייס עקפה את תחזיות האנליסטים בהכנסות וברווח, והעלתה את התחזית השנתית - אבל התחזית לרבעון הבא פחות נוצצת. למה החברה שהייתה פעם הגדולה בבורסה נמצאת היום רק במקום ה-25, ומה מספרת מכירת המניות של מנהלת הנכסים הגדולה בעולם?
סקוט ראסל, מנכ (צילום נייס, shutterstock, ויקיפדיה)
חברת נייס פרסמה את תוצאות הרבעון השני של 2026, והמספרים נראים טוב. ההכנסות הסתכמו ב-782.3 מיליון דולר, צמיחה של 7.6% לעומת אשתקד, ומעל לצפי האנליסטים שעמד על 766.3 מיליון דולר. גם הרווח למניה, 2.7 דולר, עקף את התחזית בשוק שעמדה על 2.64 דולר.
הכנסות הענן, המדד שהשוק עוקב אחריו בדריכות, צמחו ב-12.6% והגיעו ל-609 מיליון דולר, והפעילות הבינלאומית זינקה ב-22%. במקביל, החברה העלתה את תחזית הרווח למניה לשנה כולה לטווח של 11.06 עד 11.26 דולר, כשנקודת האמצע - 11.16 דולר - גבוהה מתחזית האנליסטים של 11.09 דולר.
עד כאן התמונה הוורודה. מתחת לפני השטח מסתתרים כמה סימני שאלה.
הראשון הוא הרווח. למרות שההכנסות עלו, הרווח הנקי דווקא ירד - מ-187.4 מיליון דולר אשתקד ל-83.2 מיליון דולר, כששולי הרווח התפעולי נשחקו מ-22.1% ל-13.3%. במילים אחרות: נייס מוכרת יותר, אבל מרוויחה פחות. חלק מהלחץ נובע מהשקעות כבדות ב-AI ומהטמעת הרכישה של קוגניגי הגרמנית.
הסימן השני נמצא בתחזית. לרבעון הבא צופה נייס הכנסות של 780 עד 790 מיליון דולר, אמצע טווח של 785 מיליון - מתחת לצפי האנליסטים שעמד על 795 מיליון. זהו בדיוק התסריט שהפיל את המניה ברבעון הקודם: דוח טוב, אבל תחזית שמאותתת על האטה. גם צמיחת הענן התמתנה מעט, מ-14.6% ברבעון הראשון ל-12.6% הפעם.
כדי להבין את הרגישות של השוק, צריך לזכור מאיפה נייס הגיעה. זו הייתה פעם החברה הגדולה בבורסת תל אביב. היום היא נמצאת רק במקום ה-25 מבחינת שווי שוק, שעומד על כ-18.5 מיליארד שקל. בשנה האחרונה איבדה המניה כ-41% מערכה, ובשלוש השנים האחרונות כ-60%. בשיא ב-2021 נסחרה נייס לפי שווי של כ-60 מיליארד שקל - כלומר מאז נמחקו כ-70% מהערך. מי שקנה בשיא, ראה כמעט שלושה מכל ארבעה שקלים נעלמים.
ויש פרט מדאיג נוסף: בלקרוק, מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, ירדה מתחת לסף אחזקה של בעל עניין - כלומר מתחת ל-5%. לפי הדיווח לבורסה, היא צמצמה את אחזקתה מכ-3.22 מיליון מניות לכ-2.16 מיליון מניות, מימוש של כ-1.06 מיליון מניות. לפי מחיר המניה בתל אביב, כ-316 שקל, מדובר במימוש בהיקף של כ-335 מיליון שקל. כשהמשקיע המוסדי הגדול בעולם מקטין חשיפה בכשליש, השוק שם לב.
אם יש לכם קרן פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות או תעודת סל שעוקבת אחר מדד ת"א 35 - אתם מחזיקים בנייס, בין אם ידעתם ובין אם לא. הגורל של המניה הזו משפיע ישירות על החיסכון שלכם.
מעל הכל מרחפת שאלה אחת גדולה. נייס נמצאת בעיצומו של תהליך מכירת חטיבת אקטימייז, שקיבלה סביבה הצעות של כ-2.5 מיליארד דולר. הכסף הזה עתיד לזרום לקופה, והמשקיעים רוצים לדעת מה ייעשה בו: דיבידנד, רכישה עצמית, או השקעה בצמיחה, כשלצד זאת אקטימייז סיפקה חלק משמעותי מהפעילות של נייס.
הדוח הנוכחי מספק תשובות חלקיות, אבל את התשובה הגדולה - לאן הולכת נייס מכאן - השוק עדיין ממתין לקבל.
"דיווחנו על ביצועים טובים ברבעון השני של 2026, עם הכנסות שעקפו את הרף העליון של טווח התחזית שלנו והגענו לקצה העליון של טווח הרווח למניה (Non-GAAP)", אמר סקוט ראסל, מנכ"ל נייס.
"מגמות הביקושים לפתרונות שלנו המשיכו לצבור תאוצה במהלך הרבעון השני, כאשר ארגונים מרכזים באופן נרחב יותר את כלל פעילות חוויית הלקוח שלהם על גבי פלטפורמת CXone המבוססת AI. מגמה זו הובילה לשיא של רבעון שני להזמנות חדשות שנתיות (ACV) בענן, כולל רבעון שיא בהזמנות AI ומומנטום חזק של NiCE Cognigy. הבינה המלאכותית ממשיכה לתרום באופן משמעותי לפעילות החברה, עם הכנסות שנתיות חוזרות (ARR) של פעילות ה-AI שעומדת על 362 מיליון דולר, ומהוות כיום 15% מהכנסות הענן שלנו. אנו עדיין נמצאים בשלבים הראשוניים של מחזור אימוץ AI רחב הרבה יותר בקרב בסיס הלקוחות שלנו".
ראסל הוסיף: "ארגונים עוברים משלב ההתנסות בבינה מלאכותית להתמקדות בפלטפורמות המספקות במהירות תוצאות עסקיות מדידות בסביבות פרודקשן. באמצעות הטמעת Cognigy כחלק מובנה מ־CXone אנו משלבים יכולות מובילות של Agentic AI עם עשרות שנות מומחיות ודאטה בתחום חוויית הלקוח, כדי לספק תוצאות עסקיות טובות יותר לארגונים.
שילוב מובנה זה מאפשר לנו להאיץ את החדשנות ברחבי הפלטפורמה, להעמיק את מעורבות השותפים ולהרחיב את האימוץ בקרב ארגונים גדולים ברחבי העולם. נייס נמצאת בעמדה חזקה להמשיך ולהוביל את תחום חוויית הלקוח המבוססת AI ולממש את ההזדמנויות שבפתח".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה