השוק

בגיל 96: וורן באפט בהודעה דרמטית לעולם העסקים

המשקיע האגדי פורש באופן מיידי מתפקיד יו"ר ברקשייר הת'אווי, לאחר עשרות שנים בתפקיד. באפט יהפוך ליו"ר כבוד ויישאר חבר בדירקטוריון, בעוד בנו הווארד ייכנס לתפקיד היו"ר במסגרת תוכנית הירושה של החברה
וורן באפט (צילום shutterstock)
וורן באפט, מהמשקיעים המוכרים בעולם, הודיע היום (ו') בגיל 96 על פרישתו מתפקיד יו"ר ברקשייר הת'אווי, החברה שאותה הוביל במשך עשרות שנים. לפי הודעת החברה, השינוי נכנס לתוקף באופן מיידי, ובאפט יעבור לתפקיד יו"ר כבוד, תוך שהוא ממשיך לכהן כחבר בדירקטוריון ולהציע את ניסיונו ונקודת מבטו לחברה.
מי שיחליף אותו בתפקיד הוא בנו, הווארד ג'י. באפט, שכיהן כדירקטור בברקשייר מאז 1993. המינוי נעשה בהתאם לתוכנית הירושה ארוכת השנים של החברה. סוזן ל. דקר תמשיך בתפקידה כדירקטורית העצמאית הבכירה.
באפט כתב לבעלי המניות כי "אבא זמן תמיד מנצח", וציין כי הוא מרגיש בטוח יותר מאי פעם לגבי עתידה של ברקשייר. לדבריו, השנים שהיו לו אפשרו לו לראות את החברה מגיעה לנקודה שבה הוא בטוח יותר לגבי מה שצפוי לה בהמשך.
המהלך מגיע פחות משנה לאחר שבאפט העביר את תפקיד המנכ"ל לגרג אייבל. אייבל, בן 64, משמש כיום כמנכ"ל ברקשייר, ובמסגרת המבנה החדש ימשיך לנהל את פעילות החברה. באפט ציין כי אייבל מנהל את החברה, בעוד שהווארד יהיה אחראי לשמירה על התרבות והערכים שלה.
באפט עומד בראש ברקשייר מאז 1965, לאחר שרכש שליטה בחברת הטקסטיל שהפכה בהמשך לקונגלומרט עסקי ענק. בתקופת כהונתו הפכה ברקשייר לחברה הפעילה בתחומים ובהם ביטוח וביטוח משנה, אנרגיה ותשתיות, הובלה ברכבת, ייצור, שירותים וקמעונאות.
לפי הנתונים שפורסמו, ברקשייר רשמה בתקופת כהונתו של באפט תשואה שנתית ממוצעת של 19.7% לבעלי המניות, לעומת תשואה של פחות ממחצית מכך במדד S&P 500. בשנת 2025 הסתכמו רווחי התפעול של החברה ב-44.5 מיליארד דולר, והיא העסיקה כמעט 400,000 עובדים.
למרות העברת תפקיד המנכ"ל, באפט המשיך להיות מעורב בפעילות החברה. לפי ברקשייר, הוא נותר חבר בדירקטוריון, ובמסגרת תפקידו החדש כיו"ר כבוד ימשיך לספק לחברה עצות ונקודת מבט. בדוח השנתי של החברה נכתב כי באפט המשיך להגיע למשרד באופן קבוע ולהיות מעורב בנושאים עסקיים.
הווארד באפט, שמקבל כעת את תפקיד יו"ר הדירקטוריון, עומד מאז 1999 בראש קרן הצדקה Howard G. Buffett Foundation, העוסקת בין היתר בביטחון תזונתי עולמי ובהפחתת סכסוכים. בעבר שימש גם כשגריר רצון טוב של תוכנית המזון העולמית של האו"ם במשך כמעט עשור, וכיהן בדירקטוריונים של חברות שונות, בהן קוקה-קולה, ארצ'ר דניאלס מידלנד וקונאגראה פודס.
המנכ"ל גרג אייבל מסר בשם דירקטוריון ברקשייר כי השפעתו של באפט על החברה ועל בעלי המניות שלה היא חסרת תקדים בתולדות העסקים האמריקאיים. לדבריו, התרבות והערכים שבאפט בנה יישארו בלב החברה, והווארד יהיה מופקד על שמירתם.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה