השוק
צחי אבו במהלך ענק: ארי נדל"ן ברכישה עצמית של מניות ב-30 מיליון שקל
דירקטוריון חברת הנדל"ן אישר את התוכנית שצפויה לצאת לפועל באמצע נובמבר, בכפוף לפרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי. החברה בדיווח: "מחירי המניות בעת האחרונה מצביעים על הזדמנות השקעה ראויה". וגם: מיטב הפכה לבעלת עניין באבו מגורים
חברת ארי נדל"ן מנצלת את מחירי המניה הנמוך. הדירקטוריון החליט לאשר תוכנית חדשה לרכישה עצמית (Buyback) של מניותיה הרגילות, בהיקף כספי כולל של עד 30 מיליון שקל.
המועד המתוכנן של התוכנית הוא ה-17 בנובמבר 2026 - יום מסחר לאחר פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של השנה. התוכנית צפויה להימשך כשישה חודשים, עד ל-16 במאי 2027. הרכישות יבוצעו ישירות בממסחר בבורסה או מחוצה לה. בחברה מבהירים כי כלל הרכישות ימומנו מתוך המקורות העצמיים של החברה, ללא עזרה במימון חיצוני או הלוואות.
בדירקטוריון החברה ציינו כי הרכישה עומדת במבחני החלוקה הקבועים בחוק החברות: מבחן הרווח: לחברה יתרת רווחים הראויים לחלוקה בהיקף של כ-243 מיליון שקל. מבחן יכולת הפירעון: לאחר ניתוח התוצאות הכספיות ליוני 2026, תזרימי המזומנים החזויים ומבנה החוב, קבע הדירקטוריון כי אין חשש סביר שהמהלך יפגע ביכולת עמידתה של החברה בהתחייבויותיה או באמות המידה הפיננסיות של אגרות החוב שלה.
בחברה מסבירים את הרציונל מאחורי המהלך. כך היא כתבה בדיווח: "רכישה עצמית של מניות הינה דרך מקובלת בשווקי ההון בעולם המאפשרת לחברה לעשות שימוש כלכלי בעודפי הון וברווחים כדי להשיא תשואה לבעלי מניותיה. תנאי השוק ומחירי המניות השוררים בעת האחרונה מצביעים על תשואות המהוות הזדמנות השקעה ראויה של חלק מיתרות המזומנים".
מדובר בהמשך ישיר למדיניות החברה בשנים האחרונות, לאחר שכבר אישרה ארבע תוכניות רכישה עצמית שונות במהלך שנת 2024. בחברה מציינים כי המהלך אינו צפוי להשפיע באופן מהותי על שיעורי ההחזקה או הזכויות של בעלי העניין.
עוד מצחי אבו: חברת אבו מגורים בבעלותו הודיעה היום כי בית ההשקעות מיטב הפך לבעל עניין בחברה, עם שיעור החזקה של כ-6% ממניות החברה, לאחר שמימש 4 מיליון אופציות לפי מחיר של 5.73 שקל למניה.
כזכור, בהמשך להסכם הלוואה בהיקף של 100 מיליון שקל בין חברת אבו מגורים למיטב, עליו דווח בחודש שעבר, הוענקו לבית ההשקעות אופציות הניתנות להמרה לתקופה של 30 יום, שכאמור מומשו במלואן.
יצוין כי במסגרת הסכם ההלוואה בין הצדדים, שנשא תשואת ריבית ממשלתית בתוספת 1%, נתנו למיטב 12.5 מיליון אופציות נוספות הניתנות למימוש לאורך תקופת 6 שנות ההלוואה דרך קיזוז מקרן ההלוואה (לפי יחס של 8 שקל עבור כל מניה).
עוד ב-
אבו מסר בתגובה: "אנו מודים לבית ההשקעות מיטב על הבעת האמון בחברה. המהלך יחזק את שיתוף הפעולה העסקי בין הצדדים ומהווה חלק מרצוננו להפוך את אבו מגורים לחברה צומחת ומובילה בתחום ההשכרה בישראל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



