השוק
ממן משתלטת על לאופר תעופה: העסקה שמשנה את התמונה
הסכם דרמטי נחתם בין החברות לפיו ממן תרכוש את יתרת המניות של שותפתה, ותשלם תמורה בסיסית של מיליוני שקלים לצד תשלומים מותנים וחלוקת דיבידנדים מיידית
ממן מסופי מטען וניטול השלימה מהלך להגדלת אחזקתה בתחום שירותי התעופה: החברה דיווחה אמש (ראשון) כי רכשה את מלוא מניות המיעוט בלאופר תעופה גהי. לפני העסקה החזיקה ממן ב־58.52% ממניות לאופר, בעוד 41.48% הנותרים הוחזקו בידי לאופר אחזקות.
ההסכם נחתם והושלם ב־24 בספטמבר. לפי הדיווח, ממן תשלם תמורה בסיסית של כ־18 מיליון שקל: כ־16 מיליון שקל שולמו במועד החתימה, והיתרה תשולם עד 1 בינואר 2028. נוסף על כך נקבעו תשלומים המותנים בהתקיימות אירועים המפורטים בהסכם, בהיקף מצטבר שלא יעלה על כ־4 מיליון שקל, בכפוף להתאמות. כלומר, התמורה עבור המניות עשויה להגיע לכ־22 מיליון שקל.
מבחינה עסקית, העסקה מסיימת את מבנה הבעלות המשותף בלאופר ומעבירה לממן גם את חלקו הכלכלי של שותף המיעוט. עם זאת, אין מדובר בכניסה של חברה חדשה לדוחותיה: לאופר כבר הוצגה בדוחות ממן כחברה מאוחדת במלואה. לכן, השינוי המרכזי הוא בבעלות על הרווחים העתידיים ובמערכת היחסים בין בעלי המניות.
עוד ב-
הדיווח כולל גם רכיבים כספיים נפרדים ממחיר רכישת המניות: הסדרת חוב של לאופר כלפי בעלת מניות המיעוט וחלוקת דיבידנד של 7.8 מיליון שקל לבעלי המניות כפי שהיו ערב השלמת העסקה. ממן ציינה כי תממן את הרכישה ממקורותיה העצמיים. במקביל נחתם בין לאופר לבין צד הקשור לשותף המיעוט הסכם ייעוץ ואי־תחרות, שהיקפו הכספי, לדברי ממן, אינו מהותי לחברה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



