השוק
הדולר נרגע מול השקל: תשואות האג"ח בארה"ב ברמת שיא מ-2007
למרות רגיעה יומית, הדולר מתחזק בעולם, הנפט מטפס לכ-106 דולר והתשואות באג"ח האמריקאיות מזנקות, בעוד השווקים נערכים לנתוני האינפלציה והתעסוקה
שוק המט"ח המקומי והגלובלי ממשיך להתנהל על רקע המתנה לנתוני מאקרו משמעותיים בארה"ב, לצד ההתפתחויות הגיאופוליטיות והעלייה במחירי הנפט ובתשואות אג"ח הממשלתיות האמריקאיות.
בישראל, הדולר נסחר כעת מעט מתחת לרמה של 3.08 שקלים, לאחר שאתמול טיפס לרמה זו. היורו שומר על יציבות יחסית ונסחר מעל 3.49 שקלים. במקביל, מדד הדולר (DXY) נסחר סביב 101.2 נקודות מול סל המטבעות המובילים.
בזירה הבינלאומית, היורו נסחר סביב 1.1367 דולר ונמצא בקרבת שפל של שלושה חודשים. ברקע לכך עומדים רמזים מצד ראש הבנק המרכזי האירופי (ECB) לצעדים מדודים בלבד במאבק באינפלציה. הפאונד הבריטי נסחר סביב 1.3248 דולר, גם הוא בקרבת שפל של שלושה חודשים. הדולר נסחר מול הין היפני ברמה של 157.4 ין.
מדד הדולר נמצא בקרבת שיא של חודשיים, והוא בדרך לעלייה חודשית של כ-1.8%, הביצוע החודשי הטוב ביותר שלו מאז יוני. במקביל, מחירי הנפט ממשיכים לעלות, כאשר נפט מסוג ברנט מטפס חזרה לרמה של כ-106 דולר לחבית. העלייה מגיעה על רקע הספקות בשווקים לגבי האפשרות לסיום הלחימה עם איראן, לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ דחה את הצעת הפסקת האש מטהרן.
גם שוק האג"ח האמריקאי נמצא במוקד. לפי רויטרס, התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עלתה לרמה שלא נראתה מאז 2007, בעוד שהתשואה על אג"ח ל-30 שנה הגיעה לרמה שלא נראתה מאז 2004. התשואה על אג"ח לשנתיים, הנחשבת רגישה במיוחד לציפיות בנוגע לריבית, עלתה לשיא של יותר משנתיים ומתקרבת לרף של 5%.
המשקיעים ממתינים כעת לשני נתוני מאקרו מרכזיים בארה"ב. מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה לצריכה פרטית (PCE), שנחשב למדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב ומהווה נתון מרכזי בקביעת מדיניות הריבית. ביום שישי יתפרסם דוח התעסוקה לחודש ספטמבר, שיספק אינדיקציה נוספת למצבו של שוק העבודה האמריקאי.
עוד ב-
במקביל, הציפיות בשווקים להעלאת ריבית בארה"ב בסוף אוקטובר התחזקו משמעותית. לפי כלי ה-FedWatch של קבוצת CME, השוק מתמחר כעת הסתברות של יותר מ-70% להעלאת ריבית, לעומת 57% בלבד לפני שבוע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



