השוק
משבר הקורונה? תכירו: אלו הם המיליארדרים הצעירים ביותר בישראל
בעוד בנורווגיה המיליארדרים הצעירים נהנים מעושר רב כבר בשנות ה-20 לחייהם, בישראל רשימת הצעירים מתחילה מגיל 41. אז מי מגרד את מיליארד הדולר בישראל ומתייצב במקום הראשון ברשימת הצעירים?
בדירוג הרשמי של פורבס במרץ השנה, טדי שגיא ודן גרטלר היו הצעירים ביותר בישראל. טוב, לא בדיוק צעירים: בגילאי 47 ו-49. אבל בשקט בשקט, שני ישראלים נוספים צעירים, עקפו את השניים ברשימה ומאיימים לכבוש את הגמוניית הצעירים המיליארדרים בארץ, לקראת הדירוג הבא שייצא בשנת 2021.
רק נזכיר לכם שלפי דו"ח העושר לשנת 2020 של בנק קרדיט סוויס, ישראל מדורגת במקום ה-30 ברשימת המיליונרים בעולם, נכון לאוקטובר השנה. בישראל ישנם לא פחות מ-157,285 מיליונרים וכ-10 מיליארדרים.
אז מי הכי צעיר בישראל?
אדם ניומן מייסד חברת WeWork לשירותי משרד וחלל, רק בן 41 עם שווי מוערך של 800 מיליון דולר, הוא הצעיר ביותר ברשימה. שמו של ניומן נפקד מרשימת פורבס הרשמית לשנת 2020 וזאת לאחר המשבר של WeWork ונפילתה, דבר שהוביל לעזיבתו של ניומן את תפקידו כמנכ"ל החברה.
לאחריו, איש העסקים שלום מקנזי בן ה-44, עם שווי מוערך של 1.7 מיליארד דולר שעשה את הונו ממניות דראפט קינגס וספקית הימורי הספורט SBTech.
השלישי ברשימה הוא היהלומן ואיש העסקים החרדי דן גרטלר בן ה-47, עם שווי מוערך של 1.2 מילארד דולר. גרטלר, נצר למשפחת יהלומנים המחזיק במכרות בקונגו, עלה לכותרות עם ניסיון להשתלט בעבר על אתר אינטרנט החרדי כיכר השבת.
הרביעי ברשימה: איש העסקים טדי שגיא בן ה-49, עם שווי של 4.9 מילארד דולר, ומקום 518 בין עשירי העולם נכון להיום.
אז בישראל "הצעירים" הם מעל גיל 40, אבל הצעירים העשירים ביותר מהעולם, באופן מפתיע שלושת המקומות הראשונים שייכים דווקא לנורווגיה, וזאת לאחר הוצאתה של של קיילי ג'נר מהרשימה.
הצעירה ביותר בעולם היא אלכסנדרה אנדרסן, בת ה-24 עם הון מעורך בשווי של 1.4 מיליארד דולר, ולאחר מכן אחותה: קטרינה אנדרסן בת ה-25. שתי האחיות ירשו את הונו של יוהן אנדרסן, מעשירי נורווגיה ובית ההשקעות שלו שהונו נאמד ב-4 מיליארד דולר.
השלישי ברשימת הצעירים העשירים בעולם הוא גוסטב מגנר וויטזו בן ה-27 עם הון בשווי 3.5 מיליארד דולר. גם הוא מנורווגיה. עיקר ההכנסות שלו מגיעות מחברת הסלמון של אביו בה הוא מחזיק כמעט במחצית השליטה.
אז למה בנורווגיה אתה יכול להיות מיליארדר בשנות ה-20 לחייך ובישראל אתה צריך להגיע לגיל 40? והאם כדי להתעשר בגיל, גם ב-2020 אתה חייב אבא מיליארדר ולא תוכל להגיע לשם בזכות עצמך? נחכה בסבלנות עד לדירוג הבא של עשירי ישראל
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.0544745878אולגה 08/2022/03הגב לתגובה זו0 0אני מבקשת לחזור אלי,צריכה עזרה שלחם.תודה מראש,אותגהסגור
-
2.בישראל מוצצים את דמך הכל יקרישראל מדינה רעה 11/2020/27הגב לתגובה זו0 0מדינה פח כולנו עבדים לבטלנים ולמגזרים החלשים כמו החראדיםסגור
-
1.עיתןן פח ...להוציא עניים לפשוטי העם לגרום לקינאה .שלומי 11/2020/27הגב לתגובה זו0 0למה בתקופה כזו קשה לצאת בכאלה ידיעות , סתם לגרום לקינאה מיותרת בעם שגם ככה התפלג בגלל מנהיג פחסגור


