השוק

הבנק הגדול ביותר ברוסיה מחפש את הסטרטאפים המובילים בישראל

המחזור השלישי של התכנית היוקרתית נפתח לראשונה גם עבור סטרטאפים מחוץ לגבולות רוסיה, שיעברו "טירונות" אינטנסיבית שלאחריה יבחרו 25 בלבד שיציגו את הפרויקטים שלהם בפני 500 משקיעים ברחבי העולם
יהודה לוינגר |  1
בנק סברבנק (צילום Roman Balabin ויקיפדיה)
בנק Sberbank, הבנק הגדול ברוסיה ואחד המוסדות הפיננסיים הגדולים בעולם, הודיע היום (שלישי) על פתיחת התכנית Sber500 עבור סטרטאפים מישראל, שיוכלו להתקבל למחזור השלישי של התכנית היוקרתית של הבנק לקידום יזמות.
התכנית ביוזמת הבנק הגדול ברוסיה עם 14 אלף סניפים, יחד עם קרן ההון סיכון הבינלאומית 500Startups לקידום סטרטאפים, כאשר התאריך האחרון להגשת מועמדות הוא עד ה-10 בינואר 2021.
מי יכול להירשם? התכנית פתוחה בפני סטרטאפים שכבר נרשמו כחברות, רשמו כבר את מכירותיהם הראשונות ואשר יש בידם מוצר בר-קיימא מינימלי בענפים הבאים: פתרונות שיווק ופרסום, פתרונות בתחום האוטומציה של תהליכים, מיפוי וגיאולוקציה (זיהוי מיקום גיאוגרפי), טכנולוגיה חינוכית וטכנולוגית משאבי אנוש, טכנולוגיה רפואית, טכנולוגית ספורט, פתרונות בתחום האנליטיקה של נתונים, פתרונות בית חכם וכיוצא בזה.
המחזור השלישי של התכנית שונה משני המחזורים הקודמים. ראשית, הפריסה הגיאוגרפית רחבה הרבה יותר כאשר בניגוד למחזורים הקודמים, השנה יכולים להגיש מועמדות גם סטרטאפים ממדינות מחוץ לרוסיה, ובהן: ישראל, בלרוס, קזחסטן, לטביה, ליטא ואסטוניה. שנית, התכנית תתקיים און ליין ותורכב משני שלבים:
שלב ה-bootcamp - מעין 'טירונות' אינטנסיבית, יארך שבועיים ויועבר בפורמט של למידה מקוונת עבור 500 הסטארט-אפים המובילים שיבחרו לתכנית. בזמן ה-bootcamp, הצוותים יעבדו על בניית הצעת ערך ייחודית ללקוחות ומשקיעים, ילמדו איך ומתי ליצור תקשורת עם מגזרי יעד שונים וילמדו איך להניע לקוחות לבצע רכישות.
שלב המאיץ העיקרי - אליו יתקבלו 25 הסטרטאפים שיתגלו כחזקים ביותר בשלב "הטירונות". כבעבר, כל שלבי תכנית ההאצה יתקיימו בפיקוח מנטורים מעמק הסיליקון ומומחים בינלאומיים. בנוסף, מספר השותפים גדל השנה. השלב השני של התכנית יסתיים ביום הדגמות מיוחד בו הסטרטאפים יציגו את הפרויקטים שלהם בפני יותר מ-500 משקיעים, אנג'לים ותאגידים חדשניים מהגדולים ביותר בעולם, ביניהם קרן הסיד של פורט רוס ונצ'רס, אשר פתחה השנה נציגות בישראל והשקיעה כבר במספר חברות ישראליות.
לב חסיס  סגן יו"ר חבר המנהלים של הבנק Sberbank מסר כי "כל החברות הגדולות והמצליחות היו פעם טירוניות לא בשלות עם חלומות ענקיים, וחיפשו שותפים שיאמינו בהן. מיזם Sber500 הוא היד שאנו מושיטים כדי לסייע לסטארט-אפים מוכשרים, קרש קפיצה למודלים עסקיים, מוצרים ושירותים משבשים. אנחנו מבקשים להודות לעשרות תאגידים רוסיים ובינלאומיים מהגדולים ביותר, אשר משתתפים יחד עמנו במיזם זה ותומכים בחברות סטארט-אפ בשעתן הקשה. השנה אנחנו שמחים לקבל למאיץ לא רק חברות רוסיות אלא גם צוותים טכנולוגיים מתקדמים זרים, אשר חולמים לשנות את העולם לטובה. הרחבת הגיאוגרפיה של המיזם תגביר את התחרות בין הסטארט-אפים ותסייע בקידום הרעיונות והפתרונות החזקים והמגניבים ביותר בשוק".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא ישקיעו שקל אחד, מספיק עם השטויות (ל"ת)
    ידידה 12/2020/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור