השוק

מעל 20% ממכירות שופרסל היו באינטרנט; המותג הפרטי ממשיך להשתלט על המכירות

רשת הפארם BE עברה לרווח תפעולי של מיליון שקל; מכירות המותג הפרטי של הרשת עלו לכמעט שליש מהמכירות ברשת. וגם: כמה הרווח ברבעון הראשון של 2021?
ניצן כהן | 
איציק אברכהן מנכ (צילום סיון פרג'; freepik)
אם היינו שואלים לפני מספר שנים אם שופרסל תשמור על המעמד שלה כקמעונאית המזון הגדולה והיעילה בישראל הרי שהשאלה הייתה מעלה גיחוך, אבל שופרסל המציאה את עצמה מחדש ומידי רבעון היא מיישמת את התוכנית האסטרטגית שלה שהייתה יומרנית אבל ברת ביצוע והתוצאות ניכרות בדוחות החברה.
לשופרסל יש כיום 301 סניפים בפרישה ארצית ולכן סביר להניח שהמכירות יהיו משביעות רצון. שופרסל אינה מתחרה בגזרת המחיר אלא בגזרת השירות והנגישות ולכן צריך להסתכל היטב על המכירות שלה באמצעות אתר האינטרנט שעולות מידי רבעון. מכירות הרשת באמצעות אתר האינטרנט הסתכמו בלמעלה מ-20% ממכירות הרשת, נתון מצוין.
רגל אסטרטגית נוספת של שופרסל היא הרגל של מועדון הלקוחות שנחל הצלחה עם הקמתו. מועדון הלקוחות של הרשת מונה נכון לתום הרבעון הראשון של השנה 646 אלף חברים שמחזיקים בכרטיס האשראי המשותף לשופרסל ולכאל.
נתון חשוב נוסף הוא המותג הפרטי של הרשת כשמטרת העל של כל רשת שיווק היא למכור יותר מהמותג הפרטי על חשבון המכירות של המותגים המוכרים, זה מאפשר לרשת להוריד מחירים לצרכן הסופי ובמקביל לשפר את הרווחיות מהסיגמנט הזה. נציין כי חלקו של המותג הפרטי של שופרסל במכירות הכוללות נוגע כבר ברמה של 30%, שוב נתון מצוין.
בסך הכל סיימה שופרסל את הרבעון עם מכירות של 3.7 מיליארד שקל, נתון כמעט זהה למכירות ברבעון המקביל אשתקד שהיה מאופיין בהצטיידות מאסיבית של מזון בשל הסגרים שרק החלו. שופרסל הצליחה לשפר את הרווחיות הגולמית שהסתכמה ב-קצת יותר ממיליארד שקל, גבוהה ב-1% מהרווחיות הגולמית ברבעון המקביל. הרווח התפעולי של הרשת זינק לכמעט 200 מיליון שקל לעומת 171 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה