השוק

יצחק תשובה ניצל: מחזיקי האג"ח אישרו דחיה של שנה בהעלאת דירוג האשראי

איש העסקים יצחק תשובה קיבל את הסכמת מחזיקי האג"ח לדחות את העמידה בתנאי שטר החוב המתוקן בתמורה לקנס של 0.25% וגיוס הון של עד 200 מיליון שקל
ניצן כהן |  2
עידן ולס ויצחק תשובה (צילום משה שי פלאש 90 יחצ דלק קידוחים)
חדשות טובות ליצחק תשובה. מחזיקי האג"ח אישרו את הצעת קבוצת דלק לדחות את העמידה בתנאי שטר החוב המתוקן בשנה כשבתמורה תשלם קבוצת דלק קנס של 0.25% בריבית על האג"ח שלא נפרעו וכן תצא הקבוצה בגיוס הון של עד 200 מיליון שקל.
קבוצת דלק דיווחה לפני זמן קצר כי אסיפת מחזיקי אגרות החוב, בכל הסדרות, אישרו ברוב גדול את התיקון לשטר הנאמנות המעודכן במסגרתו, מועד בחינת קובננט הדירוג יידחה במספר פעימות עד לסוף רבעון ראשון בשנת 2022, קבוצת דלק מצידה התחייבה לסדרה של פעולות (גיוס הון בהיקף שבין 125-200 מיליון שקל), והפקדות מקבילות לטובת הפירעונות הצפויים ברבעון הראשון לשנת 2022. 
האישור התאפשר לאחר שבשנה האחרונה השלימה החברה, בהנהלת עידן וולס, סדרה של פעולות משמעותיות אשר שיפרו משמעותית את מצבה הפיננסי של קבוצת דלק.
נזכיר כי קבוצת דלק הייתה אמורה עד לסוף החודש להעלות את דירוג האשראי שלה ב-5 נוצ'ים. מאחר ורואי החשבון (שהוחלפו בינתיים) משרד EY, סירב להוריד את הערת העסק החי מהדוחות של החברה, לא התאפשר לה לקבל את העלאת הדירוג מה שגרם לכך שלא תעמוד בתנאי שטר החוב המתוקן.
ההצעה של קבוצת דלק למחזיקי האג"ח הייתה הגדלת גיוס ההון לרמה מקסימלית של 200 מיליון שקל ותשלום קנס של 0.25% בריבית על יתרת האג"ח שלא שולמה וזאת במקום להעמיד את האג"ח לפירעון מידי ובכך למעשה להביא לקריסה של הקבוצה.
קבוצת דלק עומדת בפני מספר מהלכים משמעותיים שכוללים את הניסיון להנפיק את איתקה בלונדון ולרשום את דלק קידוחים למסחר גם בלונדון מה שאמור להביא לעלייה בשווי דלק קידוחים שלדעת הקבוצה אינה מקבלת שווי נכון (וגבוה מספיק) לעומת השווי שהייתה מקבלת בלונדון.
אם אכן תצליח קבוצת דלק להנפיק את איתקה ולרשום את דלק קידוחים בלונדון הרי שמדובר במהלכים שעשויים לשים קץ למחול השדים שנוגע ליציבות של הקבוצה ולאפשר לה להתנהל ללא הצל הכבד של חדלות פירעון בטווח הקצר ובכך למעשה למקסם את השווי של הנכסים של הקבוצה בטווח הבינוני והארוך.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    תשובה ועופר
    אור 05/2021/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המדינה חייבת לקחת את הגז ואת ים המלח בחזרה מספיק עם השודדים האלו שמשחקים עם כסף ציבורי
    סגור
  • 1.
    תשובה תותח
    קוקי 05/2021/30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בזכות דלק קבוצה קניתי בית והחלפתי רכב איפה משער 5400 אחרי הקריסה הגדולה במרץ 2020
    סגור