השוק
אלביט מציגה: זינוק בהכנסות וצבר הזמנות של 14 מיליארד דולר
הכנסות הרבעון של החברה זינקו ב-21% ל-1.3 מיליארד דולר; תזרים המזומנים של החברה הסתכם ב-157 מיליון דולר וצבר ההזמנות המרשים של החברה שזינק ל-14 מיליארד דולר מיועדת כמעט כולו לייצוא
אלביט מערכות מבססת את מעמדה כאחת החברות החשובות בכלכלה הישראלית ובבורסה המקומית. החברה שרק לפני מספר שבועות ניקתה את השוק מ-2 מיליארד שקל כשגייסה אג"ח שהפך ללהיט בקרב המשקיעים המוסדיים מפרסמת הבוקר את הדוחות ועוד איזה דוחות.
נתחיל במספרים: הכנסות החברה ברבעון השני של השנה הסתכמו ב-1.3 מיליארד דולר בהשוואה לכ-מיליארד דולר ברבעון השני של 2020. הנתון היפה בעלייה החדה בהכנסות הוא שעיקרה היה אורגני, בנוסף לתרומה של ספרטון (הרכישה האחרון של החברה שמספקת מערכות גילוי צוללות לצבא ארה"ב).
הרווח הגולמי Non-GAAP ברבעון השני של שנת 2021 הסתכם ב- 346.6 מיליון דולר (26.6% מסך ההכנסות), בהשוואה לרווח גולמי של 286.4 מיליון דולר (26.5% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. ללא ניטרול אירועים חד פעמיים הסתכם הרווח הגולמי של החברהב- 339.2 מיליון דולר (26% מההכנסות) בהשוואה ל- 280.5 מיליון דולר (26% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות המחקר והפיתוח, נטו, לרבעון השני של שנת 2021 הסתכמו ב- 95.4 מיליון דולר (7.3% מההכנסות), בהשוואה ל- 79 מיליון דולר (7.3% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. הוצאות השיווק והמכירה, נטו, לרבעון השני של 2021 הסתכמו ב- 75.4 מיליון דולר (5.8% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 67.4 מיליון דולר (6.2% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות הנהלה וכלליות, נטו, לרבעון השני של 2021 הסתכמו ב- 65.9 מיליון דולר (5.1% מסך ההכנסות), בהשוואה ל-52 מיליון דולר (4.8% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הכנסות תפעוליות אחרות, נטו לרבעון השני של 2120, הסתכמו ב- 14.7 מיליון דולר, בהשוואה ל- 35.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות תפעוליות אחרות, נטו כוללות בעיקר רווח הון ממכירת בניינים.
הרווח התפעולי ברבעון השני של 2021 הסתכם ב- 114.9 מיליון דולר (8.8% מסך ההכנסות), לעומת רווח תפעולי של 92.7 מיליון דולר (8.6% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי לפי US-GAAP ברבעון השני של שנת 2021 הסתכם ב- 117.1 מיליון דולר (9% מסך ההכנסות) בהשוואה ל- 117.1 מיליון דולר (10.9% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות המימון, נטו, לרבעון השני של 2021 הסתכמו ב- 7.1 מיליון דולר, בהשוואה ל- 16.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הוצאות המימון, נטו ברבעון היו נמוכות בעיקר בשל רווח משינוי בשווי הוגן של נכסים והתחייבויות פיננסיות.
הוצאות אחרות, נטו, ברבעון השני לשנת 2021 הסתכמו ב- 1.4 מיליון דולר בהשוואה להכנסות אחרות בסך 13.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות אחרות, נטו ברבעון השני לשנת 2020 כללו רווח של כ- 15.4 מיליון דולר כתוצאה מהערכה מחדש ורווח הון ממכירת מניות בחברת בת בישראל.
אלביט שילמה ברבעון השני של השנה מיסים בהיקף של 20.1 מיליון דולר, בהשוואה ל- 23.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. חלק החברה ברווחי חברות כלולות ושותפויות ברבעון השני של 2120 הסתכם לסך של כ- 13.5 מיליון דולר, בהשוואה לחלק בהפסד של כ- 0.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח ברבעון השני של 2021 כלל רווח של כ- 10 מיליון דולר שנבע ממכירת אחזקות החברה בחברה כלולה.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה ברבעון השני של 2120 הסתכם ב- 93.4 מיליון דולר (7.2% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 68.9 מיליון דולר (6.4% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה לפי US-GAAP לרבעון השני של שנת 2021 הסתכם ב- 101.7 מיליון דולר (7.8% מסך ההכנסות) בהשוואה ל- 89.3 מיליון דולר (8.3% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הנתון המעניין בדוחות הוא צבר ההזמנות ש לאלביט שהסתכם ברבעון השני של השנה ב-13.6 מיליארד דולר, לעומת 11.8 מיליארד דולר ליום 31 במרץ 2021. כ- 72% מצבר ההזמנות הנוכחי של החברה מיועד למכירה ללקוחות מחוץ לישראל. כ- 51% מצבר ההזמנות הנוכחי מיועד לביצוע במחצית השנייה של 2021 ובמהלך 2220.
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: "תוצאות הרבעון השני שלנו כללו צמיחה בשיעור של 21% בהכנסות והן מדגישות את פורטפוליו הטכנולוגיות המגוון שלנו ואת נוכחותנו הבינלאומית הרחבה. כמו כן, אני שבע רצון מהשיפור ברווחיות ובייצור המזומנים. הביקוש למערכות ולשירותים שלנו מלקוחות ברחבי העולם אפשרו צמיחה בשיעור של 26% בצבר ההזמנות שלנו להיקף של 13.6 מיליארד דולר. הפיזור של הצמיחה שלנו על פני תחומי פעילות ואזורים גיאוגרפיים מבטא את האסטרטגיה שלנו לייצר צמיחה בעלת בסיס רחב והוא מספק לנו ביטחון בעתיד החברה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


