השוק

מנכ"ל האוצר מזהיר: אלו הגזירות החדשות שצפויות

רם בלינקוב אמר לכלי התקשורת כי באמצעות משטר המס הוא מתכוון להילחם בפערים ההולכים וגדלים; לגבי ביטול האג"ח המיועדות: חוק ההסדרים חזק כמו אג"ח; הרפורמה בחקלאות טובה ל-9.5 מיליון איש
רם בלינקוב, אביגדור ליברמן (צילום Yonatan Sindel/Flash90)
מנכ"ל משרד האוצר, רם בלינקוב, התראיין לכלי התקשורת ואמר כי באוצר שוקלים ביטול פטורים ממס הן בתחומי הפטורים לעסקים והן בתחומי רווחי ההון.  "אני מקווה לצמצם את אי השיוויון, כל פריחת ההייטק מגדילה את איש השוויון" לשאלה כיצד הוא מתכוון לטפל באי-השוויון, אמר בלינקוב, כי הכוונה לטפל באי-השוויון דרך מערכת המס.
כאן המקום לציין כי אכן צודק מנכ"ל האוצר ויש יותר מידי פטורים ממס שיוצרים עיוותים ולכן התוכנית באוצר היא לבטל פטורים ממס במקביל להעלאת המס הישיר על בעלי השכר הגבוה. אולם כל זה אינו עולה בקנה אחד עם הרמזים על העלאת המע"מ שהוא מס רגרסיבי, כלומר פוגע יותר בשכבות החלשות. "אני מקווה שלא אצטרך להעלות את המע"מ שהוא מס רגרסיבי" אמר בלינקוב.
באשר לרעיון העיוועים להטיל מס ירושה אמר בלינקוב את הדבר המתבקש שמייצג את המחשבה הכלכלית המתקדמת והיא שמס ירושה לא יעיל וניתן לתכנן את המס לאורך השנים כך שבסופו של דבר, מי שיש לו כסף להוריש, ימנע ממנו בעוד אלה שמורישים סכומים קטנים ישלמו את המס הזה. "אחת החולשות הגדולות של מס ירושה הוא שניתן לתכנן אותו ולחמוק ממנו ולכן לא כל מה שנשמע טוב ציבורית הוא פרקטי ומועיל לקופת המדינה".
באשר לרפורמה החשובה בחקלאות, אמר בלינקוב, כי היא תעזור ל-9.5 מיליון אנשים בישראל בעוד המועצות השונות והלוביסטים שעוסקים בסגירת השוק השוק הזה לתחרות ועולים לכל משפחה 800 שקל בשנה יצטרכו לחזור למקום הטבעי. "אני לא רואה שאין יצוא של חקלאות לחו"ל ולכן אין סיבה לסגור את השמיים ליבוא".
באשר למחירי הנדל"ן מפזר בלינקוב אמירות שלא ניתן להסיק מהן יותר מידי, יש בעיה בלשחרר קרקעות באופן מהיר לבניה כשבמקביל להעלות מסים על רכישת נדל"ן, זה צעד מיושן שיפגע יותר בכלכלה מאשר יקדם אותה.
באשר ליחסים עם בנק ישראל בסך הכל מתקיימים יחסי עבודה תקינים בין הבנק המרכזי לאוצר אולם בלינקוב אומר שאחת הדרכים שיכולות להיות נכונות להתמודדות עם שער החליפין הנמוך של הדולר יכולה להיות מיסוי תנועות הון קצרות. רעיון נכון בעיקרו אבל כרגע לא נצפית פעילות גדולה מידי של ספקולנטים כמו שהיה לפני מספר שנים.
במצב היום הוא שמה שלוחץ על הדולר הוא עודף היצוא על פני היבוא ותנועות ההון שנובעות מפירעונות של אג"ח בחו"ל והעברות של משכורות לעובדי היי-טק שמקבלים את השכר שלהם בשקלים בעוד חברת האם פועלת בחו"ל ולכן מיסוי כזה לא בטוח שיעשה משהו לשעה"ח של השל מול הדולר.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מס ירושה הוא מס מוצדק
    dw 09/2021/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך בדיוק דנה ואביה היו יכולים לתכנן התחמקות מהמס אם אבא מוריש לבת את עזריאלי? כמובן שלא יתאפשר יותר לתת מתנה לילד בהיקף מיליארד שקל. מתנה פטורה ממס הכוונה. בכ"ז 1 מיליארד זה "טיפה" יותר מדירה מתנה ואפילו וילה. מס ירושה על ירושות עתק הוא מס מוצדק ואם יהיה למשל 10% אז גם לדנה ישתלם לשלם קצת כדי לקבל 1 עזריאלי. כדי לצמצם את הויכוח מול יורשי גב' כהן אפשר שהמס יוחל על ירושות בגובה 50 מלשח ומעלה, לכן גם אם מורישים 2-3 דירות כמעט כל הישראלים לא בעסק. אבל למה למען השם לא למסות ירושה של 10 מיליארד שקל? מה דנה תעשה? תבריח את מגדלי עזריאלי מת"א להודו?
    סגור
  • 1.
    מתכננים העלאות מס
    אתי 09/2021/05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לכו ממשלה מחורבנט,בזמן קצר מאוד,הרגתם אותנו...חבורת שקרנים,הבטחתם לא לעלות מיסים.
    סגור