השוק

שופרסל במהלך ענק: נכנסת לשוק חדש בעסקה מטורפת

קבוצת שופרסל נכנסת לעסקי הייבוא של מוצרי האלקטרוניקה ורוכשת 60% ממניות מיני ליין תמורת יותר מחצי מיליארד שקל, שווי מיני ליין יעמוד על 936 מיליון שקל ולשופרסל יהיה רוב בדירקטוריון
מערכת ice |  16
דוחות שופרסל (צילום freepik)
קבוצת שופרסל הודיעה היום (חמישי) כי הגיעה להבנות בלתי מחייבות עם בעלי מניותיה של מיני ליין בע"מ, לרכישת 60% ממניות מיני ליין, יבואנית מוצרי חשמל, תמורת כ-560 מיליון שקל, המשקף למיני ליין שווי של כ-936 מיליון שקל.
לפי שופרסל, רכישת השליטה במיני ליין משתלבת באסטרטגיה של הקבוצה להרחבת פעילותה בתחום הקמעונאות ולכניסה לתחומים משלימים שיציעו ערך מוסף ומוצרים באיכות הגבוהה ביותר למועדון הלקוחות הגדול בישראל המונה כ-2 מיליון לקוחות. מיני ליין הינה היבואנית הרשמית של מוצרי החשמל הביתיים מבית AEG, Samsung, ואלקטרולוקס, משווקת את מערכות מיזוג האוויר של המותג היפני Fujitsu וכן, מפעילה הקבוצה את רשת חנויות החשמל – א.ל.מ.
 
במסגרת ההבנות שהגיעה שופרסל עם חברת מיני ליין, בתום שלוש שנים ממועד השלמת העסקה, לחברה תהיה האופציה לרכוש את יתרת המניות במיני ליין לפי שווי מיני ליין בעסקה הנוכחית (936 מיליון שקל) או לפי מכפיל 10 על הרווח הנקי, הגבוה מבניהם, וליתר בעלי המניות במיני ליין תהיה האופציה למכור לחברה את יתרת מניותיהם לפי שווי מיני ליין בעסקה הנוכחית או לפי מכפיל 10 על הרווח הנקי, הנמוך מבניהם.
לשופרסל יהיה רוב בדירקטוריון מיני ליין וכן תמנה את היו"ר. מר אבי אשר יכהן כמנכ"ל מיניליין למשך תקופה של 3 שנים לפחות. ההבנות כפופות לביצוע בדיקת נאותות על-ידי החברה, לאישורי האורגנים המוסמכים של החברה, ולחתימת הסכם מפורט ומחייב בין הצדדים, אשר יהיה כפוף לאישורים שונים ובכלל זה לאישור הממונה על התחרות.
תגובות לכתבה(16):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 13.
    מה עם להשקיע בלתת שירות
    מאיה 02/2022/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למי שעדיין קונה מכם?
    סגור
  • 12.
    הנה תרבות המונופולים בישראל שמעלה את המחירים (ל"ת)
    אין ממונה על התחרות 02/2022/05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 11.
    גנבים, תחזירו לי את הכסף שגזלתם !
    ליפה העגלון 02/2022/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שני עדורים בשופרסל אונליין ולא גיליתם על האונליין לחרדים ? עשרות אחוזים על 3000 מוצרים ויותר שדדתם ממני !
    סגור
  • 10.
    שופרסל
    מועדון לקוחות 02/2022/04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מאיפה יש לשופרסל כל כך הרבה כסף לרכישת יבואן מוביל בתחום החשמל והאלקטרוניקה?? מעשיות רווחים מופקעים בשוק הקמעונאי?? ממחירים גבוהים בחנויות המזון שלהם?? מרווחים גבוהים בכרטיסי האשראי שלהם?? מעושק של הלקוחות שלהם?? מניצול ציני של החברים הנאמנים במועדון הלקוחות שלהם?? הם לא מבינים שאי אפשר למכור מוצרי מזון בסיסי ולהעביר את הכסף לשוק מוצרי הצריכה?? הם לא מבינים את מגבלות הכח?? מדוע התפטר המנכ"ל שלהם?? אולי הוא הבין הגלגלל התהפך עליהם??
    סגור
  • 9.
    טחנו אותנו בסגר
    השפוי 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וממשיכים גם היום
    סגור
  • טען עוד
  • 8.
    רק חרם כללי על שופרסל יועיל
    אופיל 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הבעיה היא שהישראלי הממוצע חורק שיניים ומשלם. במקום להשוות מחירים ומותגים. כמעט לכל מותג יש חברה אחרת זולה יותר.
    סגור
  • 7.
    עכשיו אתם מסינים מדוע שופרסל מעלה מיערין
    אופיל 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    החברה החזירית הזאת שמחירי המוצרים שלה גבוהים ללא כל פרופורציה גורפת הון עוד ועוד על חשבון הכיס הריק שלנו. כדי להשתלט עוד ועוד על השוק הישראלי הקטן. תחשבו על זה. חזירות מושלמת.
    סגור
  • 6.
    רק בישראל איזה עולם,
    אברכבא 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הסופרים למיניהם נותנים הלוואות ואשראי, ומוכרים מקררים ומזגנים, לא ירחק היום והבנקים ימכרו ירקות,
    סגור
  • 5.
    הריחו שמוצרי חשמל לא עולים פי 4 ממקום ...
    גיל 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ... אחר , אז יש הזדמנות לרכוש לייקר ולעשוק.
    סגור
  • 4.
    עוד יתחרטו על זה. יותר מידי כח (ל"ת)
    דוד 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 3.
    שופרסל
    אלה 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אנו מממנים את העסקה הזאת כשאנו קונים משופרסל במחירים מופקעים.ובכלל תמיד בתקשורת מספרים כמה קשה להרוויח ברשתות מזון בארץ.ובכלל שיטת הכלכלה של להעשיר את העשירים ע"ח האזרח מוכיחה את עצמה
    סגור
  • 2.
    ומאיפה יש ל שופרסל כל כך הרבה כסף לרכישה?
    יוני 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    3 0
    זה הכל מהעושק המתמשך שנים רבות.
    סגור
  • מהעושק החוקי (ל"ת)
    אורי 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ביזיון ביזיון ועוד פעם ביזיון
    קובי 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אין שום אכיפה של ריכוזיות ותפיסה של האזרח בביצים. צריך להפסיק להיכנס לשופרסל. יש חלופות הרבה יותר שפויות - ויקטורי, חצי חינם, רמי לוי ועוד ועוד.
    סגור
  • הפיקו כרטיס אשראי....
    גיל 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פה אתה מקבל הנחת קופון של 2 שקלים ושם של 1.5 שח. מצד שני גובים דמי כרטיס ודמי חברות . הצלחתי לבטל את הכרטיס כי אני גר בגבעתיים ליד כאל ניגשתי אליהם ואז לא היתה ברירה , באונליין זה בלתי אפשרי , כי אין אופציה לבקשת ביטול. גועל נפש
    סגור
  • לך ולרבים כן. יש מבוגרים שפחות ניידים ואין להם אופציות (ל"ת)
    שרון 02/2022/03
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור