השוק

קרן בסמר המליצה לחברותיה בארץ לשקול העברת חשבונות לחו"ל

קרן הסיכון, אחת מהגדולות בארצות הברית, המליצה גם להחזיק מזומנים לתקופה מוגבלת של לא יותר מחצי שנה
אדם פישר (צילום אוראל כהן)
על רקע האי וודאות הכלכלית סביב הרפורמה המשפטית והמצב הפוליטי, קרן בסר, אחת מקרנות ההשקעות הגדולות ביותר בישראל, המליצה לחברותיה בארץ להחזיק מזומנים לתקופה מוגבלת ולשקול העברת חשבונות לחו"ל. 
בסמר, אחת מקרנות ההון סיכון הגדולות בארה״ב, מנהלת כ-20 מיליארד דולר ב-315 חברות פורטפוליו, בהן 44 השקעות ישראליות פעילות ועוד מספר דומה של אקזיטים מקומיים. את הקרן מנהלים בישראל אדם פישר ועמית קרפ.
״ההמלצה שלנו היא להחזיק בחשיפה לשקל לתקופה של לא יותר מחצי שנה (פיקדונות לטווח קצר), ולשקול ברצינות להעביר את הכסף לבנק זר, או למספר בנקים זרים אם מדובר בסכומים משמעותיים", כך נאמר במייל שהופץ למשקיעים בקרן, על פי דיווח של גלובס. 
״ישראל נכנסת לאזור של אי יציבות שמאופיין לא על ידי קואלציות הבלתי יציבות כפי שהיה בעבר, אלא על ידי מדיניות בלתי-צפויה של ממשלה משוללת רסן. בששת השבועות הראשונים לקיומה, הממשלה התעלמה באופן שגרתי מדיעות ואזהרות של מומחים בתעשייה, בהם כלכלנים, בנקאים, משקיעים ובעלי עסקים, ובמקום זאת קראו קולות מתוכה למאסר של מבקריה ולתקיפה של התקשורת. כבר היום הממשלה מפנה את האצבע המאשימה לקהילה העסקית עם הטענה שכל נזק כלכלי שייגרם, יהיה באשמת מהלכיה והצהרותיה - ולא של מדיניות והצהרות חברי הממשלה״.
״אנחנו מודעים לפער המשמעותי על פיקדונות דולריים בין בנקים בישראל לבין בנקים בארה״ב או באירופה, אבל אנחנו לא סבורים שהפער הזה מגלם את הסיכון שלעיל״, נכתב בדוא״ל. ״אנחנו גם מכירים בעובדה שחלק מהפיקדונות שלכם סגורים לטווחים ארוכים בבנקים הישראלים, לכן תצטרכו לבחון בזהירות את היתכנות המהלך״.
״אנחנו בוטחים בעמידות של תעשיית ההייטק הישראלית בהתחשב בחשיפה המוגבלת מאוד לכלכלה המקומית, אך בה בעת חוששים שיש באווירה הנוכחית אפקט מצנן להשקעות בישראל שאינן קשורות לטכנולוגיה ולצריכה המקומית. החשש הוא מכך שהשקל ימשיך להיחלש בעוד שמטבעות זרים יתחזקו על חשבונו, עם המשך הוצאת הכספים מבנקים ישראלים. בעוד ששתי התופעות האלה ישמעו מוגזמות בימים אלה, התפיסה של משקיעים ושל הציבור עשויה להפוך אותן למציאות. דבר זה מחייב לגיבוש מדיניות ניהול סיכונים שונה״.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה