השוק
כלכלני שוק ההון מזהירים: הסיכוי להעלאת הריבית עולה
עוד ב-
לידר שוקי ההון ויונתן כץ פרסמו את הסקירה השבועית שלהם ממנה עולה כי הלחץ לפיחות בשקל נמשך, מה שמעלה את הסיכוי להעלאת הריבית עקב עליית מחירי הנפט ברחבי העולם. בעקבות זאת העלו את תחזית האינפלציה ל-3% בשנה הבאה כאשר הסיכון שהוא אף יעלה. מלבד זאת בשבוע האחרון שווקי המניות בארה"ב ירדו, במקביל לעליית תשואות בשוק האג"ח, על רקע נתונים כלכליים חיוביים, כולל עלייה במדד מנהלי הרכש בענפי השירותים וירידה במספר דורשי העבודה. קיימת דריכות לקראת פרסום נתוני האינפלציה בארצות הברית ביום רביעי הבא.
בנוגע לכלכלה הישראלית: סקר מגמות בסקטור העסקי מצביע על המשך התרחבות, כולל התאוששות מסוימת בשוק ההייטק. בנוסף מגמת ההאצה בשכר ממשיכה בקצב שנתי של 6%, מה שצפוי לתרום לאינפלציה דביקה. בחודשים מאי-יולי המכירות ברשתות השיווק עלו ב-1.5% מדובר בירידה לנפש.
עקב הפיחות בשקל לעומת העלייה בשער הדולר שהביא לעלייה במחירי הנפט, תחזית מדד אוקטובר עלתה ל-0.6%. הסיכון לאינפלציה עולה ל-3% עם סיכון מסוים כלפי מעלה. גם בתשואות לא צפויה ירידה, זאת לאור גרעון תקציבי של 9% בארצות הברית. בנוסף לכך קידום החקיקה המשפטית מקטין את האטרקטיביות בשוק הישראלי.
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה



