אוכל
מתכון לשבת: קוסקוס ועוף עם טוויסט של ספיר בורגיל
המנה הקלאסית מקבלת שדרוג מיוחד. קבלו מתכון לקוסקוס עם מרק ירקות ועוף עם טריק שיעניק למנה טוויסט מיוחד
אחת המנות שמככבות בשולחנות ערב שבת אצל הישראלים היא כמובן קוסקוס, שתמיד מגישים עם מרק ירקות עשיר. יוצאת "האח הגדול", מביאה את הגרסה שלה למרק, עם טוויסט גאוני שמשדרג את המנה!
מצרכים:
למרק ירקות:
ירקות שאוהבים: בצל, תפוח אדמה, בטטה, גזר, דלעת, קישוא, כרובית, כרוב
פלפל ירוק חריף
גבעולי סלרי
חומוס מקופסת שימורים מסונן
עגבניה חתוכה לקוביות
חצי כוס שמן
חצי פחית עגבניות מרוסקות (החצי השני ילך למרינדת העוף)
כף סילאן
תבלינים: אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, בהרט, פלפל שחור, כורכום, מקל קינמון קטן ומלח הימלאיה
למרק ירקות:
ירקות שאוהבים: בצל, תפוח אדמה, בטטה, גזר, דלעת, קישוא, כרובית, כרוב
פלפל ירוק חריף
גבעולי סלרי
חומוס מקופסת שימורים מסונן
עגבניה חתוכה לקוביות
חצי כוס שמן
חצי פחית עגבניות מרוסקות (החצי השני ילך למרינדת העוף)
כף סילאן
תבלינים: אבקת מרק עוף, פפריקה, כמון, בהרט, פלפל שחור, כורכום, מקל קינמון קטן ומלח הימלאיה
לעופות בתנור:
שוקיים עוף
חצי פחית עגבניות מרוסקות
חצי כף סילאן
חצי כוס שמן
תבלינים: מרק עוף, מלח\ פפריקה, פלפל שחור, כורכום
שוקיים עוף
חצי פחית עגבניות מרוסקות
חצי כף סילאן
חצי כוס שמן
תבלינים: מרק עוף, מלח\ פפריקה, פלפל שחור, כורכום

צילום מסך מאינסטגרם @sapir_borgil_aklom
אופן ההכנה:
מתחילים עם לטגן את הבצל, עם עלי הסלרי, הפלפל הירוק ושוק אחת של עוף.
מוסיפים לסיר את הירקות הקשים - תפוח אדמה, בטטה וגזר.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון
מוסיפים חצי כוס שמן וממשיכים לטגן עד שהירקות מקבלים מעט צבע
מוסיפים את שאר הירקות (משתדלים שהכרובית תהייה הכי למעלה) ומכסים במים
לבסוף מוסיפים את העגבנייה, העגבנות המרוסקות והחומוס.
מתחילים עם לטגן את הבצל, עם עלי הסלרי, הפלפל הירוק ושוק אחת של עוף.
מוסיפים לסיר את הירקות הקשים - תפוח אדמה, בטטה וגזר.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון
מוסיפים חצי כוס שמן וממשיכים לטגן עד שהירקות מקבלים מעט צבע
מוסיפים את שאר הירקות (משתדלים שהכרובית תהייה הכי למעלה) ומכסים במים
לבסוף מוסיפים את העגבנייה, העגבנות המרוסקות והחומוס.
במקביל מכניסים את שוקי העוף לתנור. מורחים אותם במרינדת עגבניות עם התבלינים, סילאן ושמן ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות טורבו לשעה.
עוד ב-
לאחר שעה מוציאים מהתנור, וכאן מגיע הטוויסט המגניב - פיר שופכת את הנוזלים מתבנית העוף, היישר אל תוך מרק הירקות וככה מעניקה לכל המרק טעם עמוק ומיוחד. מחזירים את העוף לתנור עד שהוא מוכן לגמרי ונותנים למרק להמשיך לרתוח ולהתבשל עד ריכוך הירקות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.לא בריאשולה 02/2025/22הגב לתגובה זו0 0לשים שמן במרק מה פתאום ? ועוד בכמות כזאת ? פשוט דוחה ולא בריא !סגור
-
2.אהבתי את הקינמוןקאבוק 02/2025/12הגב לתגובה זו0 0אני שמה תבלין קינמון במרק של הקוסקוס וזה נדיר אבל השמן אני שמה ממש בהתחלה רק כדי לטגן את כל הירקות של המרק ועל זה תבלינים, מערבבת טוב טוב ובסוף מים ושוב נותנת ערבוב ונותנת לזה להתבשל שעה-שעה וקצת אם הוספתי עוף למרקסגור
-
קנמוןשושנה 02/2025/13הגב לתגובה זו0 0הדבר שהכי מגעיל אותי זה קנמון באוכל. קנמון אם כבר אז רק בשטרודל תפוחים. מה הקשר קנמון בתבשילים. יכולה פשוט להקיא רק מהריחסגור
-
1.איום ונורא!! (ל"ת)כוס שמן בתבשיל????? 02/2025/07הגב לתגובה זו1 0סגור
-
מהההההההה כוס שמן....מטורפים (ל"ת)נהרי 02/2025/10הגב לתגובה זו2 0סגור



