אוכל

אסף גרניט מציג מתכון לביף בורגניון שיככב בשולחן שלכם

אסף גרניט מפנק במתכון עשיר, נימוח ומנחם לתבשיל הצרפתי שהכי כיף לאכול בחורף. אומנם יש הרבה מרכיבים אבל ההכנה קלה מאוד, והתוצאה? לא פחות ממושלמת
מערכת ice |  3
אסף גרניט לנעמן (צילום תמי בר שי)
החורף עוד לא נגמר ואין דבר שמחמם את הלב והנשמה יותר מתבשיל עשיר וריחני שמתבשל לאיטו על הכיריים. ביף בורגיניון, תבשיל בקר צרפתי קלאסי שמקורו בחבל בורגון הציורי, הוא לא רק מאכל – הוא חוויה. בין אם אתם מארחים לאירוע חגיגי או פשוט מבקשים לפנק את יקיריכם בארוחת ערב ביתית ומנחמת, המנה הזו מבטיחה להביא עמה חום ואהבה לכל שולחן.
רשת "נעמן", יחד עם שף אסף גרניט, הפרזנטור והיועץ המקצועי שלה, מגישים מתכון נהדר למנת ביף בורגניון שתשדרג כל שולחן.
מרכיבים ל-2-3 מנות: 
500  גרם בריסקט
 2 יחידות ארטישוק ירושלמי
 2 יחידות גזר
 1 סלסלת פטריות שמפיניון
 1 יחידה שורש פטרוזיליה
 1 יחידה שורש סלרי קטן
 1 יחידה תפוח אדמה ראטה
 חופן ענפי תימין קצוצים
 חופן עלי רוזמרין קצוצים
חופן עלי מרווה קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
 1ליטר יין אדום (מומלץ פינו נואר)
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
7 שיני שום
 5 יחידות בצלצלי שאלוט
 20 גרם שמן זית
כפית ראס אל חנות
2 כפות רוטב דגים
מלח, פלפל לפי הטעם
 
צילום: תמי בר שי
הוראות הכנה:
חתכו את הבריסקט לקוביות, בו זמנית חממו סיר עם שמן זית.
הכניסו את קוביות הבריסקט לשמן, צרבו אותן מכל הכיוונים.
הוסיפו את הירקות החתוכים וטגנו קלות.
הוסיפו את החומץ בן יין אדום, את רוטב הדגים והיין האדום.
הכניסו את העשבים הקצוצים: התימין, המרווה והרוזמרין.
הוסיפו כפית ראס אל חנות ומעט פלפל שחור.
בישלו על אש נמוכה כ-6 שעות. תקנו טעמים במידת הצורך.
להגשה הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה וקצת מלח גס.

צילום: תמי בר שי
 
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    חבל להטעות
    אולד פייסון 03/2025/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בף פילה ווליננגטון. פילה לא בריסקט ושמונים אחוז מהמוצרים הם תוספת שלך אז זה לא פילה וולינגטון
    סגור
  • 2.
    למגיב מס. 1 לקחחת.לי את המילים מהפה!! חחחח
    אורה 03/2025/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני מכינה צלי בקר..מרבע..התבלינים !!! פלפל שחור טחון פפריקה מתוקה. אבקת מרק עוף..חס מלהזכיר.. שום טרי פרוס.. מסביב ועל הבשר עצמו.. (כמות השום לפי הטעם האישי) כפית דבש...לא חובה... סויה ..מעט....לא חובה....וזהו !!!!
    סגור
  • 1.
    עם רשימת מרכיבים כזאת לא יזהו מה התבשיל (ל"ת)
    סגינ 03/2025/09
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור