אוכל
אסף גרניט מציג מתכון לביף בורגניון שיככב בשולחן שלכם
אסף גרניט מפנק במתכון עשיר, נימוח ומנחם לתבשיל הצרפתי שהכי כיף לאכול בחורף. אומנם יש הרבה מרכיבים אבל ההכנה קלה מאוד, והתוצאה? לא פחות ממושלמת
החורף עוד לא נגמר ואין דבר שמחמם את הלב והנשמה יותר מתבשיל עשיר וריחני שמתבשל לאיטו על הכיריים. ביף בורגיניון, תבשיל בקר צרפתי קלאסי שמקורו בחבל בורגון הציורי, הוא לא רק מאכל – הוא חוויה. בין אם אתם מארחים לאירוע חגיגי או פשוט מבקשים לפנק את יקיריכם בארוחת ערב ביתית ומנחמת, המנה הזו מבטיחה להביא עמה חום ואהבה לכל שולחן.
רשת "נעמן", יחד עם שף אסף גרניט, הפרזנטור והיועץ המקצועי שלה, מגישים מתכון נהדר למנת ביף בורגניון שתשדרג כל שולחן.
מרכיבים ל-2-3 מנות:
500 גרם בריסקט
2 יחידות ארטישוק ירושלמי
2 יחידות גזר
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 יחידה שורש פטרוזיליה
1 יחידה שורש סלרי קטן
1 יחידה תפוח אדמה ראטה
חופן ענפי תימין קצוצים
חופן עלי רוזמרין קצוצים
חופן עלי מרווה קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1ליטר יין אדום (מומלץ פינו נואר)
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
7 שיני שום
5 יחידות בצלצלי שאלוט
20 גרם שמן זית
כפית ראס אל חנות
2 כפות רוטב דגים
מלח, פלפל לפי הטעם
500 גרם בריסקט
2 יחידות ארטישוק ירושלמי
2 יחידות גזר
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 יחידה שורש פטרוזיליה
1 יחידה שורש סלרי קטן
1 יחידה תפוח אדמה ראטה
חופן ענפי תימין קצוצים
חופן עלי רוזמרין קצוצים
חופן עלי מרווה קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1ליטר יין אדום (מומלץ פינו נואר)
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
7 שיני שום
5 יחידות בצלצלי שאלוט
20 גרם שמן זית
כפית ראס אל חנות
2 כפות רוטב דגים
מלח, פלפל לפי הטעם
.jpeg)
צילום: תמי בר שי
הוראות הכנה:
חתכו את הבריסקט לקוביות, בו זמנית חממו סיר עם שמן זית.
הכניסו את קוביות הבריסקט לשמן, צרבו אותן מכל הכיוונים.
הוסיפו את הירקות החתוכים וטגנו קלות.
הוסיפו את החומץ בן יין אדום, את רוטב הדגים והיין האדום.
הכניסו את העשבים הקצוצים: התימין, המרווה והרוזמרין.
הוסיפו כפית ראס אל חנות ומעט פלפל שחור.
בישלו על אש נמוכה כ-6 שעות. תקנו טעמים במידת הצורך.
להגשה הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה וקצת מלח גס.
חתכו את הבריסקט לקוביות, בו זמנית חממו סיר עם שמן זית.
הכניסו את קוביות הבריסקט לשמן, צרבו אותן מכל הכיוונים.
הוסיפו את הירקות החתוכים וטגנו קלות.
הוסיפו את החומץ בן יין אדום, את רוטב הדגים והיין האדום.
הכניסו את העשבים הקצוצים: התימין, המרווה והרוזמרין.
הוסיפו כפית ראס אל חנות ומעט פלפל שחור.
בישלו על אש נמוכה כ-6 שעות. תקנו טעמים במידת הצורך.
להגשה הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה וקצת מלח גס.
עוד ב-

צילום: תמי בר שי
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.חבל להטעותאולד פייסון 03/2025/14הגב לתגובה זו0 0בף פילה ווליננגטון. פילה לא בריסקט ושמונים אחוז מהמוצרים הם תוספת שלך אז זה לא פילה וולינגטוןסגור
-
2.למגיב מס. 1 לקחחת.לי את המילים מהפה!! חחחחאורה 03/2025/13הגב לתגובה זו0 0אני מכינה צלי בקר..מרבע..התבלינים !!! פלפל שחור טחון פפריקה מתוקה. אבקת מרק עוף..חס מלהזכיר.. שום טרי פרוס.. מסביב ועל הבשר עצמו.. (כמות השום לפי הטעם האישי) כפית דבש...לא חובה... סויה ..מעט....לא חובה....וזהו !!!!סגור
-
1.עם רשימת מרכיבים כזאת לא יזהו מה התבשיל (ל"ת)סגינ 03/2025/09הגב לתגובה זו0 2סגור



