אוכל
קליל וטעים: מנת הכרובית הזאת היא תוספת נהדרת לכל ארוחה
הימים מתחממים וזו הזדמנות נהדרת להקליל את הארוחות הכבדות. מתכון של כרובית עם טחינה ירוקה - סוגר לכם את הפינה למנה פשוטה וטעימה

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל הקיץ מתכון למנה טעימה ויפיפייה, כמו במסעדות: כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה. פרחי כרובית טרייה מצופים בפירורי לחם ומטוגנים קלות בשמן, מונחים על טחינה ירקרקה בטעם מסורתי ומקושטים בעגבנייה ופרוסות שקדים. המתכון קל להכנה, מתאים לארוחת צהרים או כמנת ביניים וכתוספת לזוג או למשפחה.
מצרכים (לכ-4 מנות):
1 כרוב בינוני
3 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן לטיגון
1 כרוב בינוני
3 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן לטיגון
לטחינה:
1/2 כוס טחינה מסורתית של "אחוה"
2 כפות מיץ לימון
צרור פטרוזיליה קטן
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מים
1/2 כוס טחינה מסורתית של "אחוה"
2 כפות מיץ לימון
צרור פטרוזיליה קטן
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מים
לקישוט:
1 עגבנייה קצוצה דק
1 בצל סגול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן פרוסות שקדים
1 עגבנייה קצוצה דק
1 בצל סגול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן פרוסות שקדים

צילום: הדס ניצן
אופן ההכנה:
מפרידים את הכרובית לפרחים, מרתיחים מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית כ- 3-4 דקות ומסננים.
בקערה מערבבים ביצים עם מלח ולצידה צלחת עם פירורי לחם. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי לחם.
מטגנים בשמן חם את פרחי הכרובית המצופים עד שהם זהובים למראה. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר אפייה.
מפרידים את הכרובית לפרחים, מרתיחים מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית כ- 3-4 דקות ומסננים.
בקערה מערבבים ביצים עם מלח ולצידה צלחת עם פירורי לחם. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי לחם.
מטגנים בשמן חם את פרחי הכרובית המצופים עד שהם זהובים למראה. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר אפייה.
מכינים את הטחינה: בקערה שמים טחינה, לימון, פטרוזיליה, מים ומלח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
מרכיבים את המנה: בצלחת הגשה מניחים טחינה ירוקה בנדיבות ומסדרים מעליה את פרחי הכרובית המטוגנים.
קוצצים עגבנייה, בצל סגול ופטרוזיליה ומפזרים מעל פרחי הכרובית. מפזרים פרוסות שקדים לקישוט ומגישים.
קוצצים עגבנייה, בצל סגול ופטרוזיליה ומפזרים מעל פרחי הכרובית. מפזרים פרוסות שקדים לקישוט ומגישים.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה